GUX lærer

Hvilke faglige krav er der for at blive gymnasielærer?

 

For at blive gymnasielærer, så skal du generelt have en kandidatgrad fra et universitet eller tilsvarende med speciale i et eller flere af fagene i den gymnasiale uddannelse. Der er dog mange forskellige universitetsuddannelser, som kan give dig de kompetencer.

 

Du kan have en kandidatgrad fra Ilisimatusarfik i Kultur og Samfundshistorie, som giver faglig kompetence til at undervise i både historie og kulturfag, eller gået på Sprog, Litteratur og Medier, hvor du så kan undervise i grønlandsk. Måske har du taget et sidefag i historie også, så du kan undervise i det.

 

Hvis du har en kandidatgrad fra samfundsvidenskab, så kan du undervise i samfundsfag, og der er mange andre uddannelser, som giver helt eller delvis kompetence til at undervise.Hvis du for eksempel gerne vil være lærer inden for tekniske, teknologiske, herunder informationsteknologiske, naturvidenskabelige eller erhvervsøkonomiske fag, så kan du også undervise, hvis du har en uddannelse af 3,5 års varighed på fx en ingeniørhøjskole, handelshøjskole eller lignende kombineret med to års relevant erhvervserfaring.

 

Hvis du er i tvivl om hvad din uddannelse kan i forhold til undervisning i gymnasiet, så kontakt en studievejleder eller en af rektorene på gymnasieskolerne. Du kan også læse mere om de faglige mindstekrav i pædagogikumbekendtgørelsen (link).

 

Husk at du altid vil få en pædagogisk uddannelsen oveni i din fagfaglige uddannelse, hvis du fastansættes på gymnasiet.

Kontakt administrator