airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Fritid

Der findes mange fritidsaktiviteter på en efterskole, som eleverne kan benytte sig af. Det kan f.eks. være sport, kreative aktiviteter og musik.
Fritid
Eleverne har gode fritidsmuligheder på efterskolen, hvor de må bruge skolens lokaler, fællesområder og andre faciliteter – hvis der er et bestemt lokale, man gerne vil benytte, skal det måske først aftales med en lærer.

Hvis man har brug for at slappe af, har man måske bare lyst til at gå en tur, spille kort eller at sidde og snakke med vennerne i skolens fællesstue.

Hvis eleven vil gå eller cykle en længere tur uden for skolens område, skal det altid aftales med lærerne, så de ved hvor eleverne er.

Nogle efterskoleelever bliver medlem af en lokal forening i deres fritid, for eksempel i en fodboldklub eller badmintonklub. På den måde har de mulighed for også at dyrke deres interesse i fritiden.
Fællesrum
Efterskolerne har gerne et eller flere fællesrum, hvor eleverne kan snakke og hygge sig sammen i fritiden, eksempelvis med spil eller fodbold i fjernsynet.
Alenetid

På efterskolen er eleverne sammen med mange mennesker det meste af døgnet, og der sker så meget hele tiden – derfor kan man have brug for lidt fred og ro eller alenetid når man har fri.

Nogle efterskoler har indrettet stillerum, hvor eleverne kan finde fred og ro. En anden måde at finde fred og ro på, kan også være at gå eller cykle en tur alene – hvis eleven vil gå eller cykle en længere tur uden for skolens område, skal det altid aftales med lærerne, så de ved hvor eleverne er.


Weekender
Der er weekender, hvor det er valgfrit, om eleverne bliver på efterskolen eller om de er hos deres kontaktfamilie. Nogle weekender bruges til arrangementer, hvor der er mødepligt for eleverne.

Nogle efterskoler har temaweekender, hvor eleverne laver sjove og anderledes ting sammen. Det kan for eksempel være gamer-weekend, drenge-weekend, pige-weekend eller musik-weekend.

I de friweekender, hvor eleverne bliver på efterskolen, er der rigtig god tid til forskellige aktiviteter, afslapning og til at sove længe, måske er måltiderne anderledes end på hverdagene. Eleverne aftaler senge-tidspunkter, aktiviteter m.m. med weekendlærerne.

I nogle weekender har efterskolen lukket, og eleverne kan ikke blive på skolen. Nogle steder bruger man, at grønlandske elever arrangerer weekender på hinandens efterskole, dermed har man mulighed for at være sammen med sine gamle kammerater.
Ferier
De fleste efterskoler holder lukket i skolens ferier, og eleverne kan ikke blive på skolen.
Skolerejser
Nogle efterskoler tager på en eller flere studieture i udlandet i løbet af et skoleår. På nogle efterskoler er disse rejser inkluderet i skoleopholdet og koster derfor ikke ekstra. Inden ansøgningen er det en god ide at undersøge, om skolerejser er inkluderet i skoleopholdet eller ej.
Naturen
I Danmark er der regler for at fiske, gå på jagt eller tænde bål i skoven. Derfor skal eleverne vide, at de i Danmark ikke kan bruge naturen på helt samme måde som i Grønland, hvor de er vant til at fiske, gå på jagt eller samle æg og bær.
Allu - et netværk for grønlandske efterskoleelever

Foreningen Grønlandske Børn står for projektet Allu, som er et tilbud til alle grønlandske efterskoleelever i Danmark.

I Allu skaber frivillige fra Foreningen Grønlandske Børn et pusterum og støttende netværk, der kan hjælpe efterskoleeleverne gennem de udfordringer, de møder på en efterskole og når man er langt væk hjemmefra i et helt år.

Allu gruppen mødes på fire weekendlejre i løbet af et skoleår, hvor der er hyggeligt samvær og aktiviteter. Det er gratis at deltage i projektet.

Da der er et begrænset antal pladser i Allu projektet, er der ingen garanti for at alle ansøgere kan få plads.


Sidst opdateret: 19. april 2021