airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Nyttige links

Her finder du forskellige links om efterskoleophold i Danmark, som kan være relevante for elever, forældre og rådgivningslærere. 
Ansøgningsskemaer vedr. tilskud fra Selvstyret og yderligere information om reglerne for tilskud til efterskoleophold i Danmark hentes på Sullissivik.gl.

Filmen Piareersarit / Gør dig klar, som kan bruges i vejledningen af kommende efterskoleelever og deres forældre.

Allu - netværk for grønlandske efterskoleelever, som foregår i regi af Foreningen Grønlandske Børn.

En kort undersøgelsesrapport om Årsager om grønlandske efterskoleelevers frafald, som er udarbejdet af Foreningen Grønlandske Børn på vegne af Uddannelsesstyrelsen.

De fire Grønlandske Huse i Danmark har en fælles hjemmeside, hvor der præsenteres fælles projekter for husene m.m.

Ressourcestærke grønlandske elever, artikel om Efterskolen Flyvesandet.

Artikler fra Efterskoleforeningen – flere af disse artikler vil kunne anvendes i danskundervisningen på ældstetrinnet eller i forbindelse med vejledningen af elever og forældre om efterskoleophold i Danmark:
3 elever: Sådan valgte vi efterskole, 3 elever giver råd om hvordan man vælger den rette efterskole.

12 trin til et godt skole-hjem-samarbejde, gode råd til forældre om et godt skole-hjem-samarbejde med efterskolen.

3 forældres bedste råd til nye efterskoleforældre, 3 forældre deler ud af råd, som de gerne selv ville have haft, da deres børn begyndte på efterskole.

Et år med en ny forældrerolle, i denne artikel kan forældre til kommende efterskoleelever blive klogere, hvordan man kan forberede sig til barnets efterskoleophold.

Efterskoleelev ser tilbage: "Det var herreskræmmende i starten", Laura, som er tidligere efterskoleelev ser tilbage på sit efterskoleår.

Lau Højen om sine efterskolevenskaber: "Der er så mange kærlighedstråde mellem os", Lau Højen fra bandet Carpark North fortæller om hvad venskaberne fra efterskoletiden stadig betyder for ham.

Kan man spise hud? Artikel om hvordan efterskoler arbejder med at give eleverne bedre måltidskultur og få respekt for madlavning.

Kronprinsesse Mary: Efterskoler er utroligt gode til at styrke relationer, efter et efterskolebesøg fortæller Kronprinsesse Mary om, hvordan efterskoler kan være med til at løfte elever som mistrives.

"Jeg har glædet mig hele livet", en artikel om Frida, som går på en efterskole for udviklingshæmmede.

Efterskole tager elevernes telefoner i to uger: Ring ikke hjem, en artikel på TV2 om mobilfri skolestart.

Unge mobil-brugere opfordrer til mobil-fri efterskole, en artikel hvor tidligere efterskoleelever fortæller om deres erfaringer med efterskolens regler for brug af mobiltelefoner.
Sidst opdateret: 27. april 2021