airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

AtuaRaket

AtuaRaket er den grønlandske version af LæseRaketten, som er et tværfagligt undervisningsmateriale velegnet til sprogfag, Samfundsfag, Religion og Filosofi, Lokale valg og Personlig udvikling.
LæseRaketten - AtuaRaket er et alsidigt undervisningsmateriale, som kan bruges til både temadage og -uger, samt tværfaglige forløb. Materialet er udgivet af Oxfam Ibis og Hele Verden i Skole, og på disse sider kan du hente de grønlandske elevbøger og lærervejledninger med elevopgaver – de danske og engelske udgaver kan hentes på https://heleverdeniskole.dk/bibliotek/laeseraket-arkiv/

AtuaRaket 2024 

I år handler bogen om Kenya og hvordan mangel på mad og vand og klimaændringer påvirker familiers liv.  Den indeholder også som sædvanlig gode historier.  
Elevbog
Hent

AtuaRaket 2023

I år tager LæseRaketten Jer med til det nordlige Ghana – Vestafrikas ældste demokrati. Landet er rig på guld, kakao og olie, men rigdommene fordeles skævt.

I bogen kan I læse om børn fra landets nordlige del. Og der er også fantasifulde fortællinger og flotte tegninger.

Elevbog
Hent
Lærervejledning med opgaver
Hent
Opgaver til mellemtrinnet
Hent
Opgaver til Yngstetrinnet
Hent

AtuaRaket 2022

I år rejser LæseRaketten til Bolivia i Sydamerika – et land med lange floder, høje bjerge, kølig højslette og frodig regnskov.
AtuaRaket 2022
Elevbog
Hent
AtuaRaket 2022
Lærervejledning med opgaver
Hent

AtuaRaket 2021

I år 2020 har du oplevet på egen krop ikke at komme i skole. Corona-pandemien har påvirket alle. Over hele verden var skoler lukket ned, og én milliard elever var sendt hjem. Langt fra alle børn har fået undervisning derhjemme. Og mange ved stadig ikke, om de kan komme tilbage i skole.
AtuaRaket 2021
Elevbog
Hent
AtuaRaket 2021
Lærervejledning med opgaver
Hent

AtuaRaket 2020

I år er LæseRaketten fløjet til Uganda. Uganda er et smukt land i det centrale Østafrika. Her er både tørre sletter, frodige landbrugsområder, smukke bjergkæder og store søer. Det er ikke uden grund, at landet har fået tilnavnet Afrikas Perle. Men Uganda er også et land med mange udfordringer. Landet er et af verdens fattigste og har en historie, der rummer mørke kapitler med konflikt, borgerkrig og folkemord.
AtuaRaket 2020
Elevbog
Hent
AtuaRaket 2020
Lærervejledning med opgaver
Hent
Sidst opdateret: 15. juni 2022