airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Hvad skal eleven have med på efterskole?

Det fremgår som regel af efterskolens hjemmeside, hvilke ting eleven selv skal medbringe ved skolestarten, hvis ikke, vil det typisk blive oplyst ved optagelsen, hvor man vil modtage en pakkeliste.
Hvis ikke skolen har en pakkeliste, bør forældrene spørge efter én.

Ved skolestart skal eleven selv medbringe en del personligt udstyr – det kan for eksempel være dyne, hovedpude, sovepose, sengelinned, håndklæder, vasketøjskurv, skoletaske, penalhus, computer, cykel (inklusiv cykelhjelm, cykelvest og cykellygter). Derudover skal eleven medbringe diverse sommer- og vintertøj samt sportsstøj.

Det er forældrenes ansvar, at eleven medbringer de ting, der står på skolens pakkeliste.

Hvis alt det personlige udstyr, som eleven skal medbringe skal anskaffes fra nyt, kan det beløbe sig til kr. 10.000 – 15.000, og det er naturligvis en større udgift for de fleste familier, som man må spare op til.
Det er en god ide at undersøge om nogle af tingene vil være billigere at anskaffe i Danmark end i Grønland.

På nogle efterskoler er der mulighed for at låne eller leje udstyr som for eksempel dyne og hovedpude eller cykel. Andre efterskoler tilbyder at der kan købes en ”startpakke” med eksempelvis dyne, hovedpude, sengelinned, rullemadras og håndklæder – forældrene bør undersøge hvilke muligheder der er på deres barns efterskole.

Lån, leje eller køb af udstyr på efterskolen skal aftales med skolen i god tid inden skolestart.


Det anbefales, at familien laver en huskeliste med de ting, eleven skal medbringe ved skolestarten. Se eksempel på huskeliste ”Ting, jeg skal have med på efterskole”.

Huskelisten opdateres løbende efterhånden som man får overblik over om tingene skal medbringes hjemmefra, anskaffes i Danmark eller om man låner, lejer eller køber på efterskolen.

Hvis eleven i forbindelse med sit efterskoleophold skal medbringe mere end de 20 kg, som er tilladt på Air Greenlands fly, er det forældrene, som betaler overvægten på flyet eller forsendelsesudgiften, hvis de personlige ejendele sendes som post eller fragt. Disse udgifter kan ikke refunderes.
Dette gælder også når eleven afslutter efterskoleopholdet og rejser tilbage til Grønland.

Det er muligt at ansøge Majoriaq om en mindre økonomisk støtte til nogle af de ting, efterskoleelever skal medbringe ved skolestart. Forældre kan kontakte Majoriaq i deres hjemby omkring denne mulighed.


Det er en god ide, at eleven medbringer nogle personlige ting til værelset. Mange elever har billeder med af deres familie og kammerater eller plakater, som de hænger op ved deres seng.

 

Sidst opdateret: 19. april 2021