Arbejdet med projektopgaven skal vise, i hvilket omfang eleven kan arbejde projektorienteret, og give eleven mulighed for at arbejde ud fra en tværfaglig problemstilling.
Projektopgaven skal munde ud i en fremlæggelse af et produkt, som er udviklet af eleverne under arbejdet med projektet. Produktet skal hænge sammen med projektopgavens indhold og form.
Inden arbejdet med projektopgaven skal eleverne orienteres om, at bedømmelsen gives ud fra en samlet vurdering af opgavens indhold, arbejdsprocessen samt fremlæggelsen hvori produktet indgår.
I samarbejde med klassens lærere finder eleverne frem til et overordnet emne og delemner, der inddrager stofområder, metoder, arbejds- og udtryksformer fra flere fag og fagområder.
Eleverne arbejder i grupper på højst 4 elever, og kan vælge at skrive projektopgaven på grønlandsk, dansk, engelsk eller et valgt 3. fremmedsprog. Projektopgaven skal indeholde et kort resume på et andet sprog end det sprog, projektopgaven er udarbejdet på.
Udarbejdelsen af projektopgaven er del af den daglige undervisning, og klassens lærere vejleder eleverne under hele forløbet.
Vejledningen skal give gruppen mulighed for at tage udgangspunkt i egne behov og forudsætninger, med hensyn til:
Indkredsning og formulering af problemstillingen.
Eleverne har 2 sammenhængende skoledage til at formulere emne og planlægge projektarbejdet.
Eleverne har herefter 2 uger til indsamling af materialer, under almindelig undervisning.
Eleverne har 5 sammenhængende skoledage til bearbejdning af emnet, færdiggørelse af produktet og forberedelse af fremlæggelsen.
I forlængelsen af færdiggørelsen fremlægger hver gruppe sit samlede arbejde.
Læs mere i Hjemmestyrets bekendtgørelse om den afsluttende evaluering - Kap.7.