airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Scratch

Scratch er et gratis online program, der er udviklet så elever let kan lære at kode. Eleverne kan kode historier, spil, animationer og dele deres digitale værker med andre. Når man koder med Scratch minder det om at bygge med legoklodser, da de enkelte dele af koden består af klodser, der sættes sammen.
Nedenfor kan du hente vejledning til oprettelse af konto, og forslag til aktiviteter i PFD-form.
Scratch

Scratch er velegnet for mellemtrins – og ældstetrinselever. Yngre elever eller begyndere kan starte med appen ScratchJr. Appen minder om Scratch, men er mere simpel i opbygningen og kan bruges selvom man ikke kan læse. Derefter er det lettere at gå videre til Scratch.

Scratch kan bruges i alle fag. I sprogfag kan det for eksempel bruges til at skrive og indtale dialog, til at fortolke en del af en tekst eller til at lave en kort historie. I matematik kan eleverne skabe forskellige geometriske former, og i naturfag kan abstrakte begreber visualiseres, for eksempel solsystemet, menneskets anatomi og radioaktive stoffer og strålingseffekt på levende organismer.

Når elever arbejder med Scratch, lærer de at tænke kreativt, arbejde sammen og at arbejde systematisk.

Vejledning til oprettelse af konto og aktivitetsforslag (PDF).

Ane-Kathrine Petersen

Skolekonsulent IT-didaktik

(+299) 34 62 03

akpe@nanoq.gl

Rune Hvistendal Kristiansen

Skolekonsulent formidling & kommunikation

(+299) 34 56 17

rukh@nanoq.gl

Videre navigation på iserasuaat.gl

ScracthJr
Gå til
Dash & Dot
Gå til
Book Creator
Gå til
FILM-X animation
Gå til
Sidst opdateret: 7. april 2021