airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Læseprøver i Grønlandsk

Nedenstående er læseprøver i grønlandsk. Bemærk at læseprøverne ikke længere bliver trykt, og de kan derfor ikke bestilles. Nye materialer er under udvikling.

Læseprøverne er stilet til elever på folkeskolens yngste- og mellemtrin, og bruges til at vurdere elevernes læseevne.
OAM 1+2

OAM står for ’Oqaaseqatigiinnik Atuarnermut Misiliut’, som betyder ’Test i sætningslæsning’. OAM 1+2 er læseprøver i grønlandsk til folkeskolens 2. og 3. klasse. Det er et materiale, som lærere kan bruge til at evaluere elevernes læseevne – endvidere kan materialet også bruges af eleverne til selv at evaluere egen læseevne.

OAM er udviklet til elever på yngstetrinnet.

OAM 1 - 2012
OAM 1 - Nalunaarsuivik - Atuaqatigiit - Immersugassaq B
OAM 1 Nalunaarsuivik Atuartut ataasiakkat Immersugassaq A Side 1 2
OAM 1 OAM 2 Ilinniartitsisumut ilitsersuut
OAM 2 - 2005
OAM 2 - nalunaarsuivik - Atuaqatigiit - Immersugassaq B

ONAM + SL

ONAM 64 / ONAM 120
ONAM står for ’Oqaatsinik nipaqanngitsumik atuarnermut misiliut’, som betyder ’Test i stillelæsning’. Materialet består af ONAM 64, som er beregnet til 3. og 4. klasse, og ONAM 120, som er beregnet til 4. og 5. klasse. ONAM 120 kan også benyttes til test af elever med særlige behov i de ældre klassetrin.

Onam 64 - 2014
ONAM 120

SL 60
SL 60 er et materiale, udviklet til at teste elevernes evne til at læse sætninger. Materialet er udviklet til elever på yngste- og mellemtrinnet.

SL 60

Atuarit 5

Atuarit 5 betyder ’Læs 5’, og er et materiale, udviklet til 5. klasses elever. Det er et materiale, som lærere kan bruge til at evaluere elevernes læseevne – endvidere kan materialet også bruges af eleverne til selv at evaluere egen læseevne. Atuarit 5 er udviklet til elever på mellemtrinnet.

Atuarit 5
Atuarit 5 - Ilinniartitsisumut ilitsersuut
Atuarit 5 Immersugassaq A Side 1 2
Atuarit 5 - Nalunaarsuivik - Atuaqatigiit - Immersugassaq B

Læreplaner
Angusakka
Gå til
Projektorienteret arbejde
Gå til
Trintest
Gå til
Sidst opdateret: 12. maj 2023