En microbit er en microcomputer, der giver elever mulighed for at lære om kodning.
Microbiten er udviklet af den engelske BBC, og har taget sin nuværende form i 2016. En microbit er en mikrocomputer, med 25 LED-lys på forsiden, der kan reagere på en kode. Koden sættes sammen af blokke, taget fra et udvalg af en palet med enkelkoder. Paletten er på midten af skærmen, og koden sættes sammen på højre side. Hvordan koden kommer til at se ud på microbiten visualiseres på højre side af skærmen.
Koder kan laves på microbitens hjemmeside makecode.microbit.org eller ved at installere appen microbit i en tablet.
DR Skolens projekt Ultra:bit fokuserer i 2019 på FN’s Verdensmål og især klima og miljø, og det er selvfølgelig vigtigt, at mikrocomputerne ikke bliver en belastning for miljøet.
DR Skolen giver dig derfor en guide til, hvordan du sørger for, at din BBC micro:bit lever længere, og hvad du skal gøre med den, hvis den dør.
Forlæng din mikrocomputers levetid
Du kan læse mere om sikker brug af BBC micro:bit HER og i folderen, som følger med mikrocomputeren.
HER kan du se videovejledning til hvordan du skaber forbindelse til microbit med iPad.
Er du helt sikker på, at din BBC microbit ikke kan genoplives?
Inden du kasserer din BBC microbit, så tjek, om den er helt død. Her får du seks punkter, som du kan bruge som tjek.
Hvis din mikrocomputer ikke længere virker, er det vigtigt, at du sender den godt afsted. I folderen til BBC micro:bit finder du et mærke, der viser en skraldespand med et kryds over. Det betyder, at mikrocomputeren er elektrisk affald, som ikke må smides ud i den almindelige skraldespand. Det samme skal du gøre med batterierne. De er nemlig farligt affald, som indeholder tungmetaller og kemikalier, der kan skade miljøet.
Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvordan du kan komme af med dit miljøaffald. Visse steder skal miljøaffaldet afleveres på en såkaldt Modtageplads for Miljøaffald. Andre steder henter folk fra kommunen, miljøaffaldet. Du kan læse hvordan elektronisk affald håndteres i din kommune. Dog er det fælles for alle steder, at Miljøaffald ikke må lægges på tilgængelige steder, f.eks. steder, hvor børn kan få fat i det.
Prøvekontoret for Trintest & Afsluttende evaluering
Prøvekontoret
(+299) 34 62 17 & (+299) 34 62 94