airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hvaler ved Grønland

Titel: Hvaler ved Grønland – med særlig vægt på pukkelhvalen

Fag: Biologi - med mulighed for tværfagligt samarbejde med kulturfaget

Link: Hvaler ved Grønland - med fokus på pukkelhvalen 

Format: Pdf

Forfattere: Finn Bendixen

Forord

Materialet er udarbejdet til den gymnasiale uddannelse i Grønland af Finn Bendixen (finn.bendixen@c.dk) i samarbejde med Departementet for uddannelse. Materialet må frit benyttes af alle ved angivelse af kilde.

Materialet udspringer af biologiundervisningen på GU Aasiaat, hvor Finn Bendixen og Kasper Busk har arbejdet med pukkelhvaler, herunder fotoidentifikation af pukkelhvaler ved Aasiaat og hvalakustik ved Qeqertarsuaq. I 2009 indstilledes undervisningsforløb Pukkelhvaler til DM i naturfag, hvor undervisningen blev meget flot belønnet. Læs artikel fra Sermitsiaq.AG og Finn Bendixens pressemeddelelse:

Ved DM i Naturfag der blev uddelt ved Uddannelsesmessen i Odense fik biologihold BI/1 fra GU Aasiaat 3. prisen og desuden den særlige klimapris for projektet ’Pukkelhvaler og klimaforandring’.

Konkurrencen er lanceret som en kamp om at blive Danmarks bedste naturfagslærer, derfor var det undertegnede og Kasper Busk, min tidligere kollega og gode samarbejdspartner, der fik navn på checkene, men det er egentlig uretfærdigt, for det er i kraft af vores dygtige elever at projektet kan gennemføres. Grønlandske elever har et stort naturkendskab og en fremragende iagttagelsesevne, og jeg kan uden forbehold sige, at jeg ikke kunne gennemføre projektet med bedre elever end dette hold.

Sidst opdateret: 02. marts 2020