airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Majoriaq højskole

Der er god mulighed for at udvikle sociale og personlige kompetencer på et højskoleophold i Danmark. ISN samarbejder med mange forskelligartede højskoler i Danmark.

Vejledning til Iserasuaat.gl - Majoriaq højskole

 

ISN har aftaler med sytten danske højskoler om Majoriaq-elever på højskoleophold i Danmark. Højskolerne har en profil der spænder fra traditionelle folkehøjskoler, over kunsthåndværksskole og ungdomshøjskole til idrætshøjskoler.

Højskoler er personlig og social opkvalificering
Mange unge og ældre har problemer med selvtilliden og samværet med andre mennesker. Det betyder at indsatsen for disse personer skal være at højne deres personlige og sociale kompetencer. Til dette formål er højskoler helt oplagte. Alene samværet med mange andre personer fra forskellige nationaliteter gør at grønlandske højskoleelever er tvunget til at være udadvendte og opsøgende.

Der bliver også lært sprog!
Ved at være samlet med mange personer som ikke er grønlændere tvinges Majoriaq-eleverne til at tale dansk og engelsk for at kunne kommunikere med deres venner på højskolen. Dermed bliver det sociale samvær på højskolen også platform for en forbedring af elevernes sprog.

Sidst opdateret: 14. marts 2022