airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

FA

Du kan finde al materialer om afvikling af FA prøver på Folkeskolens side på Iserasuaat

FA står for Folkeskolens Afgangsprøve.
Den afsluttende evaluering
Hvilke fag?
Der undervises i grønlandsk, dansk, engelsk og matematik, men derudover kræves også som minimum fysik/kemi. Det giver Majoriaq en udfordring i forhold til kompetente undervisere, hvorfor et samarbejde med folkeskolen er afgørende.
Optagelsesprøver til GUX
Departement for Uddannelse, Kultur og Kirke fastsætter og offentliggører datoen for optagelsesprøver, hvor Majoriaq afholder det i løbet af foråret. Ansøgere med bestået optagelsesprøve bliver optag under forudsætning af tilstrækkelig kapacitet.

Du kan finde al information om GUX på GUX siden her på iserasuaat.

Al lovgivning om GUX kan du finde på GUX siden her på iserasuaat.

Procedurer for optagelsesprøver kan du finde på GUX siden om optagelse.

FA-elever er Majoriaq-elever
Elever der tager en FA er indskrevet som Majoriaq-elever og kan således modtage elevstøtte på lige fod med alle andre i et Majoriaq-forløb. Imidlertid er det lovgivningen for folkeskolen som gør sig gældende for eleverne, hvad angår det faglige samt prøveaflæggelse.

Der afvikles to prøver om året.
Lidt historik
Ifølge den gamle folkeskoleforordning kunne elever tage en FSA (Folkeskolens Afgangseksamen) eller en FSUA (Folkeskolens Udvidede Afgangseksamen).
Kun FSUA var adgangsgivende til GUX.

Muligheden for at tage FSUA bortfaldt med den nye folkeskoleforordning, hvor der kun er mulighed for at tage en FA. Derfor Majoriaq tilbyder FA.
FA er adgangsgivende til GUX, hvis bestået med tilfredsstillende resultat.

Sidst opdateret: 02. marts 2020