airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Efterskole i Danmark afholder Inuit Games

I marts afholdt Galtrup Efterskole en temaweekend om Inuit Games for alle grønlandske efterskoleelever i Danmark.
19. april 2022

Galtrup Efterskole har i flere år brugt Inuit Games til at repræsentere en del af kulturmødet mellem Grønland og Danmark, og som en del af deres idrætsundervisning, og det har været så populært at efterskolen nu også afholder en årligt tilbagevendende temaweekend om Inuit Games.

Om baggrunden for at inkludere Inuit Games i skolens undervisning, siger underviser Maj Blazejewicz:

”Vi ønskede at give alle vores elever indblik i at sport kan være mange forskellige ting og at det også har en sammenhæng med den kultur og geografi det stammer fra. Desuden oplever vi at Inuitgames er sjove, fordi alle kan være med uanset forudsætninger, hvis man bare kæmper med nogen på nogenlunde samme niveau. Alle elever, både danske og grønlandske, deltager i løbet af året, når vi laver det.”

Der er tradition for at Foreningen Grønlandske Børn også deltager i temaweekenden med deres projekt ’Et bedre liv i Danmark’ – her kommer ansatte, frivillige og børn tilknyttet foreningen fra overalt i Danmark.


Inuit Games - arm pull 2

Læs også