airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Rejsehold på rundrejse

Uddannelsesstyrelsens rejsehold har nu påbegyndt deres rundrejse til landets 5 kommuner for at afholde kurser om Tidlig opsporing af børn i mistrivsel.
7. april 2022

I 2019 indgik Naalakkersuisut og den danske regering et formelt samarbejde om at styrke indsatsen for udsatte børn og unge i Grønland. En grønlandsk-dansk arbejdsgruppe udarbejdede i alt 16 anbefalinger til målrettede initiativer, der skal sikre et samlet samfundsløft af børn og unges vilkår, og en samlet rapport om samtlige initiativer blev udgivet i sommeren 2020.

Rejseholdets rundrejse er led i rapportens 3. anbefaling, som omhandler opkvalificering og kompetenceudvikling af dagtilbudspersonale i Grønland. Dette initiativ har fokus på at hjælpe kommunerne med at udvikle en fælles praksis for opsporing af tidlige tegn på mistrivsel, forebyggelse af omsorgssvigt, samt håndtering af omsorgssvigtede børn.

Under rundrejsen afholder Uddannelsesstyrelsens førskolekonsulenter kurser, som er specielt målrettet personale i kommunernes forvaltninger for børn og unge, samt ledere og souschefer i dagtilbud (vuggestuer, børnehaver, dagplejere).

Rejseholdet har lige været i Kommune Kujalleq, og rejser videre til udvalgte byer og bygder i Qeqqata Kommunia og Kommune Qeqertalik i april og maj.

For yderligere information, kontakt:
Førskolekonsulent Liili Kleist
Email: likl@nanoq.gl
Telefon: 34 62 76
Rejsehold på rundrejse 2