airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Grønlandskfagets allerførste læringsfestival samler undervisere i faget grønlandsk

I år samles lærere der arbejder med faget grønlandsk i Nuuk den 4. og 5. november i Ilimmarfik for at få inspiration og sparring til deres undervisning i skolerne og uddannelsesinstitutioner.
31. oktober 2022

Hovedemnet for seminaret er Læsning/evnen til at læse, og deslige der berører emnet vil blive fremlagt i de to dage.

Der vil være oplæg samt workshops om forskellige undervisningsformer, såsom grønlandsk som andet sprog, om sprogbrug, og om brug af digitale arkiver mv.

Desuden vil der være udstilling af bøger, som deltagerne kan hente inspiration af.

Formålet med seminaret er, at undervisningen i grønlandsk i højere grad kan blive mere sammenhængende og innovativt, at finde inspiration og udveksle erfaringer mellem undervisere, og endelig at finde sparringspartnere.

Uddannelsesstyrelsen, GUX, Ilinniarfissuaq og Afdeling for Sprog, Litteratur & Medier ved Ilisimatusarfik står for arrangementet/seminaret. Der vil være ca. 80 deltagere.

Kom og hør hvordan de nyeste undervisningsmaterialer kan fremme læselysten, eller hvordan man i sin undervisning kan bedre inddrage dialogisk læsning eller hvad er tankerne bag udviklingen af den grønlandske indlæringsspil Graphogame. Desuden er der mulighed for at møde flere oplægsholdere.

Mette Larsen Lyberth, én af arrangørerne til arrangementet har sagt følgende:

Evnen til at læse er et af menneskets største redskab for at kunne fungere socialt i samfundet – evnen til at læse, åbner op for en hel masse, derfor skal evnen løbende udvikles. I takt med at brugen af det digitale muligheder i vores land, ligesom alle andre lande, falder interessen for at læse i analoge udgivelser, derfor skal der løbende laves kompetenceudvikling indenfor læsning ligesom man også skal gøre det interessant at læse.

For yderligere information kontakt venligst Maren Louise Dalager mail: mlba@nanoq.gl Eller Mette Larsen Lyberth mail; mell@nanoq.gl

Plakat

Læs også