airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Lærervejledning til tidlig identifikation af elever i risiko for ordblindhed

25. april 2023

I slutningen af 2020 gjorde Uddannelsesstyrelsen de nye læse- og skrivetests til tidlig identifikation af elever med risiko for ordblindhed tilgængelige for praktikere. Testene, som består af både gruppetests og individuelle tests, kan anvendes fra midten af 1. klasse til slutningen af 3. klasse og kan anvendes som halvårlige læseevalueringer.

Nu er lærervejledning til brugen af testene og anvendelse af elevernes resultater udkommet. Med vejledningen følger forslag til undervisningen og forskellige indsatser ud fra de forskellige elevresultater samt information om ordblindhed og læse- og skriveudvikling, som kan bruges som inspiration til undervisning.

Bilag til lærervejledning, som består af rette-program og vejledning hertil, og tests sendes separat ved bestilling til Uddannelsesstyrelsen. Skoler, der allerede har gennemført kursus om materialet får dog overdraget alle materialer.

Lærervejledningen findes kun på grønlandsk, da målgruppen er grønlandsklærere og relevante fagpersoner.

Alle kommuner er allerede informeret om overdragelse af materialer.  

tryk på linket for at se vejledningen


Læs også