airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Gratis besøg fra FN Byens skoletjeneste, YOUNG

I april 2024 rejser YOUNG til Grønland for at undervise udskolingselever og elever på ungdomsuddannelsesniveau.
12. december 2023

Grundskole

Gennem en interaktiv og engagerende undervisning vil eleverne blive klogere på hvordan Verdensmålene i høj grad også er en del af deres hverdag. 

Vi sætter fokus på elevernes eget lokalmiljø (særligt skolen), og inddrager elevernes meninger, perspektiver og idéer til at skabe en mere bæredygtig skole. Vi vil fokusere på forskellige emner, f.eks. ressourceforbrug, trivsel, elevrådet rolle og naturen omkring skolen. 

Formålet med forløbet er, at eleverne oplever, at de i fællesskab kan tage langt større handling for deres lokalmiljø – og at Verdensmålene også er relevante for dem i deres hverdag. 

Forløbets varighed: 1,5 time 
Målgruppe: elever i udskolingen 

Ungdomsuddannelser

Eleverne i ungdomsuddannelserne vil udforske, hvordan Verdensmålene og Menneskerettighederne kan bruges af organisationer, firmaer og andre aktører til at skabe en mere bæredygtig verden.

I denne kreative aktivitet skal eleverne selv spille chefer og beslutningstagere, og på den måde vise, at de kan skabe et mere bæredygtigt og ansvarligt samfund. De deles ind i grupper og arbejder på en præsentation – en pitch – hvor de selv benytter mål, rettigheder og deres egne visioner for en bedre verden.

Forløbets varighed: 2,0 timer
Målgruppe: gymnasier

Praktisk information: 

Datoer (TBC): 6-12 april 2024
Geografisk område: Nuuk og/eller Sisimiut eller Søndre Strømfjord
Pris: Gratis

Interesseret?
Vi indsamler i første omgang interessetilkendegivelser, så hvis du er interesseret, skal du udfylde denne formular: https://forms.office.com/e/t55DpRfjPb

Vi kontakter alle interesserede hurtigst muligt. 

Du kan læse mere om skoletjenesten samt finde en masse gratis undervisningsmateriale her: www.un.dk/skoler

For yderligere information, kontakt:

Udviklings- og partnerskabsansvarlig
Anna Kinly
anna.kinly@undp.org
 

Læs også