airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Vejledning

Uddannelsesvejledning retter sig mod alle borgere. Du er velkommen til at komme ind i Majoriaq, hvis du ønsker information om uddannelser, eller have en samtale med en vejleder, ligesådan hvis du ønsker et ansøgningsskema og få lidt hjælp til at udfylde et ansøgningsskema. Og hvis du ønsker en uddannelse i Grønland, så skal ansøgningsskemaet også afleveres til Majoriaq.

Det er først og fremmest vigtigt for uddannelsesvejlederen i Majoriaq, at finde ud af, hvem du er som person, hvilke interesser og egenskaber du har og hvad du gerne vil arbejde med i fremtiden. De unge har forskellige interesse og egenskaber, nogen er gode til håndværksarbejde mens andre måske er gode til at arbejde i administration. Uddannelsesvejlederen benytter sig af redskaber i computeren eller udfylder skemaer for at afdække hvad de unge er gode til.

Der skal også vurderes i karaktererne fra folkeskolen eller gymnasiet, om de lever op til kravene som uddannelsesstederne stiller. Hvis karaktererne er for lave, så skal mulighederne for suppleringskurser undersøges, men der er også andre veje at vælge for at begynde i drømmeuddannelsen. 

Det er uddannelsesvejlederens opgave at finde vejen frem.  Klik ind på kontakt for at finde din lokale Majoriaq.