airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

WiFive - undervisningsmateriale om digital dannelse

Et samarbejde mellem TDC Group, De Danske Skoleelever og Uddannelsesstyrelsen Grønland sikrer at der er undervisningsmateriale til 7.klasse og op om Digital dannelse.

14. oktober 2020

Uddannelsesstyrelsen er netop gået i luften med en ny portal, som skal være med til at sikre de grønlandske folkeskoleelevers viden om Digital Dannelse. Som lærer får du dermed et undervisningsmateriale delt op i 4 moduler, som du let og gratis kan gennemføre med dine elever.

Wifive er et undervisningsmateriale delt op i 4 moduler og er udviklet af TDC Group og Danske Skoleelever og handler om det gode digitale fællesskab. Ambitionen er at styrke det digitale fællesskab blandt elever på mellemtrinnet.

Modulerne samler emner, som omhandler

  1. Hvordan man kommunikerer med hinanden online
  2. Hvordan teknologien bag er bygget op
  3. Hvordan er det man skal opføre sig online
  4. Sikkerhed online.

”Jeg er glad for, at vi nu også kan lancere det populære undervisningsmateriale på grønlandsk, det fortjener de grønlandske elever. Vi har gennemarbejdet og testet materialet, og jeg hører kun positivt om det. De danske moduler er tilsammen blevet downloaded 12.000 gange,” siger Esther Vyff, formand for Danske Skoleelever.

Om portalens lancering på Grønland siger styrelseschefen for Uddannelsesstyrelsen, Simon Lennert: ”Vi lever i en tid hvor Internettet, mobiltelefoner og computere spiller en stor rolle i vores unges hverdag, derfor er det vigtigt at lære dem de gode digitale vaner, jo tidligere des bedre. Det er vores håb, at materialet vil være med til at gøre forskel og være med til at danne gode relationer og god trivsel i skoleforløbet”.

Portalen er gratis, og kan frit hentes hos lærerne i Grønland, hvor man kan komme ind på wifive.dk og klikker på den grønlandske flag og får adgang til materialet. Uddannelsesstyrelsen etablerede et samarbejde med WiFive i 2019 og er igangsat i forbindelse med strategien Atuarfik Digitaliusoq under tiltaget Digital Dannelse.

For yderligere information kan man kontakte skolekonsulent for IT Ane-Kathrine Petersen akpe@nanoq.gl.

WiFive