Uddannelsesstyrelsen er netop gået i luften med en ny portal, som skal være med til at sikre de grønlandske folkeskoleelevers viden om Digital Dannelse. Som lærer får du dermed et undervisningsmateriale delt op i 4 moduler, som du let og gratis kan gennemføre med dine elever.
Wifive er et undervisningsmateriale delt op i 4 moduler og er udviklet af TDC Group og Danske Skoleelever og handler om det gode digitale fællesskab. Ambitionen er at styrke det digitale fællesskab blandt elever på mellemtrinnet.
Modulerne samler emner, som omhandler
”Jeg er glad for, at vi nu også kan lancere det populære undervisningsmateriale på grønlandsk, det fortjener de grønlandske elever. Vi har gennemarbejdet og testet materialet, og jeg hører kun positivt om det. De danske moduler er tilsammen blevet downloaded 12.000 gange,” siger Esther Vyff, formand for Danske Skoleelever.
Om portalens lancering på Grønland siger styrelseschefen for Uddannelsesstyrelsen, Simon Lennert: ”Vi lever i en tid hvor Internettet, mobiltelefoner og computere spiller en stor rolle i vores unges hverdag, derfor er det vigtigt at lære dem de gode digitale vaner, jo tidligere des bedre. Det er vores håb, at materialet vil være med til at gøre forskel og være med til at danne gode relationer og god trivsel i skoleforløbet”.
Portalen er gratis, og kan frit hentes hos lærerne i Grønland, hvor man kan komme ind på wifive.dk og klikker på den grønlandske flag og får adgang til materialet. Uddannelsesstyrelsen etablerede et samarbejde med WiFive i 2019 og er igangsat i forbindelse med strategien Atuarfik Digitaliusoq under tiltaget Digital Dannelse.
For yderligere information kan man kontakte skolekonsulent for IT Ane-Kathrine Petersen akpe@nanoq.gl.
På mitCFU kan du streame over 45.000 film og tv-udsendelser, som er målrettet folkeskolen og gymnasiet.
Du kan også finde mere end 2.200 pædagogiske vejledninger, du kan bruge i din undervisning.
Uddannelsesstyrelsens Efterskoleadministration deltager ved Uddannelsesmessen, som er en del af Uddannelseskaravanen 2023.
Læs herI uge 39 begynder klimaugen, der skal lære elever i 8.-10. klasse om klimaforandringernes konsekvenser for Arktis og globalt. De skal stå tilbage med en følelse af, at de har ret til at blive informeret, hørt og involveret i klimadebatten
Læs herVi ønsker lærere, elever, forældre og skoleledelser en god skolestart 2023 med fokus på trivsel og antimobning. Se de seks gode råd til indsatsen mod mobning, og hvordan I giver jeres elever en bedre trivsel.
Læs herBørn og unge fra hele landet deltog sidste år i en logokonkurrence i forbindelse med den nationale strategi mod mobning. Nu kan I komme med til ferniseringen af 30 børneværker fra konkurrencen samt musik og samtaler om mobning med Hiinnarik Kammanilu på Landsbiblioteket.