Kurserne tilbydes alle tirsdage kl. 14-15.45 i februar-maj 2021. I kan tilmelde jer som hold på min. 10 lærere og maks. 15 lærere. Hvert minikursus varer 1 t. og 45 min.
Under kurset får I en forståelse for, hvad kodning er, og hvorfor det er vigtigt at bringe kodning ind i undervisningen. Kodning kan bruges i forskellige fag og trin, og I får mulighed for at diskutere, hvordan kodning kan inddrages i netop jeres fag.
Der findes 3 forskellige minikurser, som lærere kan tilmelde sig til:
Til analog kodning bruges ”Lad os kode”-måtter, som kan lånes hos Uddannelsesstyrelsens formidlingsafdeling.
Til kodning med probot bruges en elektronisk bil, som også kan lånes hos Uddannelsesstyrelsens formidlingsafdeling.
Til kodning med Dash & Dot bruges to små robotter, som også kan lånes hos Uddannelsesstyrelsens formidlingsafdeling.
Skoler kan selv anskaffe ovenstående materialer i https://www.podconsultsbutik.dk/
Tilmelding sker ved først-til-mølle-princippet, så de først tilmeldte prioriteres. Mulighed for tilmelding lukkes en uge før kursusafholdelse. Ved tilmelding bedes I vælge en kontaktperson, som tilmelder hele lærergruppen. Kontaktpersonen bliver således ansvarlig for kommunikationen mellem Uddannelsesstyrelsen og kursusdeltagerne, bl.a. ved frafald af kursusdeltagere.
Tilmelding sker ved at sende en mail til ila@nanoq.gl. Ved tilmelding oplyses:
Alle minikurserne afholdes i Uddannelsesstyrelsens Makerspace på Vandsøvej 20. Uddannelsesstyrelsen sørger for udstyret, og deltagerne sørger selv for papir og skrivesager.
Se kalenderen for kursusdatoer:
https://attat-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/glmajah7_attat_gl/EXIZ7k4v0m5LmVS3EyWkxd4BiQvxENb9bXGsFqkbOSbk-w?e=kBsE9g
Serien, der har premiere på KNR 27. september, følger igennem et år 5. klasse på Mathias Storch Skolen og viser, hvor meget skolen betyder for klassens elever.
Læs herUddannelsesstyrelsen er i gang med at udarbejde en national handlingsplan for personer med ordblindhed.
I forbindelse med handlingsplanen vil der blive afholdt et cafémøde med henblik på at afdække ordblindes vilkår og behov.
Ved at deltage i Tassa!-temadagene, kan I som skole være med til at styrke unges muligheder for at indgå i sunde, ikkevoldelige relationer, som er til gavn for den enkelte unge og for fællesskabet på jeres skole.
Læs herNAKUUSA’s hovedformål er at øge kendskabet til principperne og værdierne i FN’s Børnekonvention og derigennem styrke fundamentet for, at den kan blive efterlevet.
Læs herNaalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke besøger efterskole og frie fagskoler i Danmark
Læs her