Kurserne tilbydes alle tirsdage kl. 14-15.45 i februar-maj 2021. I kan tilmelde jer som hold på min. 10 lærere og maks. 15 lærere. Hvert minikursus varer 1 t. og 45 min.
Under kurset får I en forståelse for, hvad kodning er, og hvorfor det er vigtigt at bringe kodning ind i undervisningen. Kodning kan bruges i forskellige fag og trin, og I får mulighed for at diskutere, hvordan kodning kan inddrages i netop jeres fag.
Der findes 3 forskellige minikurser, som lærere kan tilmelde sig til:
Til analog kodning bruges ”Lad os kode”-måtter, som kan lånes hos Uddannelsesstyrelsens formidlingsafdeling.
Til kodning med probot bruges en elektronisk bil, som også kan lånes hos Uddannelsesstyrelsens formidlingsafdeling.
Til kodning med Dash & Dot bruges to små robotter, som også kan lånes hos Uddannelsesstyrelsens formidlingsafdeling.
Skoler kan selv anskaffe ovenstående materialer i https://www.podconsultsbutik.dk/
Tilmelding sker ved først-til-mølle-princippet, så de først tilmeldte prioriteres. Mulighed for tilmelding lukkes en uge før kursusafholdelse. Ved tilmelding bedes I vælge en kontaktperson, som tilmelder hele lærergruppen. Kontaktpersonen bliver således ansvarlig for kommunikationen mellem Uddannelsesstyrelsen og kursusdeltagerne, bl.a. ved frafald af kursusdeltagere.
Tilmelding sker ved at sende en mail til ila@nanoq.gl. Ved tilmelding oplyses:
Alle minikurserne afholdes i Uddannelsesstyrelsens Makerspace på Vandsøvej 20. Uddannelsesstyrelsen sørger for udstyret, og deltagerne sørger selv for papir og skrivesager.
Se kalenderen for kursusdatoer:
https://attat-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/glmajah7_attat_gl/EXIZ7k4v0m5LmVS3EyWkxd4BiQvxENb9bXGsFqkbOSbk-w?e=kBsE9g
Uddannelsesstyrelsens Efterskoleadministration deltager ved Uddannelsesmessen, som er en del af Uddannelseskaravanen 2023.
Læs herI uge 39 begynder klimaugen, der skal lære elever i 8.-10. klasse om klimaforandringernes konsekvenser for Arktis og globalt. De skal stå tilbage med en følelse af, at de har ret til at blive informeret, hørt og involveret i klimadebatten
Læs herVi ønsker lærere, elever, forældre og skoleledelser en god skolestart 2023 med fokus på trivsel og antimobning. Se de seks gode råd til indsatsen mod mobning, og hvordan I giver jeres elever en bedre trivsel.
Læs herBørn og unge fra hele landet deltog sidste år i en logokonkurrence i forbindelse med den nationale strategi mod mobning. Nu kan I komme med til ferniseringen af 30 børneværker fra konkurrencen samt musik og samtaler om mobning med Hiinnarik Kammanilu på Landsbiblioteket.
Nu kan I snart deltage i en ny konkurrence, hvor I kan få testet jeres micro:bit-forsøg ude i rummet af den danske astronaut Andreas Mogensen.
Læs her