airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Computerspil skal forbedre børns læsefærdigheder

Uddannelsesstyrelsen lancerer nu et digitalt læseindlæringsspil GraphoGame. Spillet er et dynamisk computerspil, der lærer børn de grundlæggende læsefærdigheder i grønlandsk.
17. januar 2022

Spillet er udviklet af finske forskerteams fra Jyväskylä Universitet og designet til at give intensiv træning af bogstav/lyd forhold og begyndende læseindlæring og har til formål at støtte børn i risiko for udvikling af ordblindhed.

Uddannelsesstyrelsen har versioneret spillet til grønlandsk og afprøvet det med elever i 1. klasse. Spillet er tilpasset elever i alderen 6-9 år og kan anvendes både i skolen og i hjemmet.

Selve spillet er en del af et større ordblindeprojekt for skolebørn. Projektet har bl.a. som mål ud fra evidens at udvikleinterventionsmaterialer med henblik på forebyggende læseundervisning og tidlig indsats.

I forbindelse med lancering af spillet siger Naalakkersuisoq for Uddannelse Peter Olsen:

”Det er mig en glæde, at der for første gang er udviklet et digitalt læseindlæringspil på grønlandsk. Digitale hjælpemidler er blevet uundværlige redskaber i undervisningen, og derfor er det ønskeligt at den slags innovative og sjældne redskaber, der støtter elevernes læsefærdigheder, bliver anvendt i stort omfang i skolerne. Læsekompetencen er et af de områder, der skal styrkes markant i Grønland. Især er det vigtigt med en tidlig indsats over for ordblinde, da man på den måde kan forebygge udvikling af store læsevanskeligheder. At læse for at lære som man siger”.

Spillet er gratis og kan frit hentes af både lærere og forældre på Google Play Store ved installering til Android og tablets eller på App Store ved installering til iOS ved at søge: ”GraphoGame Kalaallisut” .

Links

GraphoGame
Ordblindeprojektet

For yderligere information, kontakt:
Skolekonsulent Mette Larsen Lyberth
Mail: mell@nanoq.gl
Telefon: 34 62 78

GraphoGame

Læs også