airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Elever fra 6. klasse på Nuuk Internationale Friskole bygger flippermaskiner med Micro:Bits

6. klasse på Nuuk Internationale Friskole har taget et dybtgående spring ind i verdenen af teknologi og innovation. Eleverne var i efteråret engagerede i et ambitiøst og lærerigt projekt: at bygge deres egne flippermaskiner som er en del af de undervisningsforløb der ligger på DR Ultra.
15. februar 2024

Projektet, der fokuserede på at integrere Microbit – en lille programmerbar computer – i konstruktionen af flippermaskiner, har været en rejse fuld af tekniske udfordringer og kreative løsninger. For eleverne i 6. klasse repræsenterede dette mere end blot en skoleopgave; det var en mulighed for at udforske de praktiske aspekter af videnskab, teknologi, ingeniørkunst og matematik (STEM). 

Selvom opgaven var tidskrævende, var læringsudbyttet betydeligt. Eleverne oplevede førstehånds hvordan teknologi kan omsættes i fysiske skabelser og lærte vigtigheden af problemløsning og samarbejde. Dette forløb fremhævede også vigtigheden af vedholdenhed; trods flere udfordringer undervejs forblev eleverne motiverede og fokuserede. 

For at realisere dette ambitiøse projekt, tog klassens lærer et skridt videre ved at inddrage elevernes familier. En forældredag blev arrangeret en søndag, hvilket gav en unik mulighed for at styrke båndet mellem skole og hjem. Denne dag blev et samarbejde mellem børn og voksne, hvor alle arbejdede sammen mod et fælles mål: at færdiggøre flippermaskinerne.Denne samarbejdsdag var en stor succes. Forældrene bidrog med en række færdigheder og perspektiver, der berigede oplevelsen for eleverne. Det var en dag fyldt med læring, samarbejde og ikke mindst sjov, hvilket resulterede i en række fuldt funktionelle og imponerende flippermaskiner. 

Projektet på Nuuk Internationale Friskole er et glimrende eksempel på, hvordan praktisk anvendelse af teknologi i uddannelsen kan inspirere og motivere unge sind. Det understreger også vigtigheden af fællesskab og samarbejde i læringsprocessen. Med deres nyligt erhvervede færdigheder og erfaringer er eleverne fra 6. klasse nu bedre rustet til at navigere i en verden, hvor teknologi spiller en stadig større rolle. 

https://www.dr.dk/skole/ultrabit/mellemtrin/tema/byg-en-flippermaskine