airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

ATUAQATIKKA - Min klasse i Grønland

Serien, der har premiere på KNR 27. september, følger igennem et år 5. klasse på Mathias Storch Skolen og viser, hvor meget skolen betyder for klassens elever.
23. september 2024

Mathias Storch Skolen i Ilulissat har åbnet dørene for en ny grønlandsk børnedokumentar-serie ATUAQATIKKA, som har premiere på KNR fredag 27. september kl. 17. Det er første gang, der er produceret en serie af denne slags i Grønland.

Serien på 9 afsnit følger igennem et år 5. klasse på Mathias Storch Skolen og viser, at skolen betyder meget for alle i klassen.

Børnene synes, at det kan være rigtig dejligt at være en del af et klasse-fællesskab, men de oplever også, at det kan være svært, når der fx er skænderier i idrætstimerne, eller når de føler sig udenfor. Og som ny elev i klassen kan det være følsomt at finde sin plads i det allerede etablerede fællesskab.

Serien viser, at skolen er meget betydningsfuld – på godt og ondt. For det er her, man er sammen med sine venner og udforsker, hvem man er i sig selv og i relation til andre.

Vil du bruge dokumentarserien i undervisningen?

Hvis du vil gerne vil bruge dokumentaren i din undervisning, så kan du fra og med 27. september kl. 17 finde afsnittene på KNR's hjemmeside.