17 resultater for: “”
Her finder du general information om fag, læreplaner, prøvebeskrivelser og inspiration til undervisningen.
Se mereHer kan du se hvilke teknologier vi har i Uddannelsesstyrelsen til brug i undervisningen. Siden opdateres løbende.
Se mereEn 3D printer er en maskine, der kan printe tredimensionelle figurer, ved brug af blandt andet plastik. Til at designe 3D figurer kan man bruge det gratis online program, tinkercad.com Nedenfor kan du hente vejledning til tinkercad.com og 3D-printeren Ultimaker.
Se mereFilm X animation er en gratis, enkel og børnevenlig app, som giver eleverne mulighed for at lave animationsfilm. Med appen kan eleverne puste liv i materialer og figurer og dermed skabe en fortælling gennem bevægelse, lyd og billeder. Læs mere om Film X animation i PDF´en og få faglige ideer til din undervisning.
Se mereBluebot er en lille robot du kan programmere til at bevæge sig, enten med en bluebot-app eller ved at trykke på knapperne på ryggen. Bluebot kan huske op til 40 trin, og du kan genoplade den med det medfølgende USB-kabel. Se video om bluebot for mere info. Nedenfor kan du hente aktiviteter i PDF-form.
Se mereBook Creator er en app, eleverne kan bruge til at lave bøger med tekst, billeder, video, lyd og egne tegninger. Nedenfor er der forslag til brug af Book Creator i undervisningen. Forslagene er udarbejdet af folkeskolelærere i Grønland, fra konceptet fra-lærer-til-lærer. Vejledningsvideoerne viser dig, hvordan du flytter forslagene til din egen Book Creator.
Se mereCode-a-pillar er en robotlarve du kan programmere til at bevæge sig, ved at sætte forskellige dele på. Der følger 8 dele med i lånet. Du sætter selv delene på, og bestemmer hvordan larven skal bevæge sig. Hvis du vil lære code-a-pillar og programmering godt at kende, så findes der en gratis app på appstore. Appen er på engelsk, og du lærer dermed også engelsk. Se video om code-a-pillar for mere info. Nedenfor kan du hente aktiviteter i PDF-form.
Se mereDash & Dot er 2 robotter, som du kan programmere. Dash er den store mobile robot, der kan køre i alle retninger, dreje hovedet, lyse, sige lyde samt høre og se Dot. Dot er den lille ubevægelige robot med mange andre sensorer. Dot kan se Dash og føle egne bevægelser, da den har en accelerometer. Ved lån medfølger der 3 stk. Dash & Dot og USB-kabler til genopladning. Se video om Dash & Dot for mere info. Nedenfor kan du hente aktiviteter til Dash & Dot i PDF-form.
Se mereGraphoGame er et dynamisk, webbaseret spil, der understøtter elevernes læseindlæring på grønlandsk. Her kan du få overblik over hvordan GraphoGame kan bruges i den daglige undervisning. Bemærk at materialet og lærervejledningen kun forefindes på grønlandsk.
Se mereTil brug af Green Screen skal du have et stykke grønt stof. Med det stykke stof og en app, kan du lave billeder og filmoptagelser med hvilken som helst baggrund. Se video om Green Screen for mere info. Nedenfor kan du hente aktiviteter til Green Screen i PDF-form.
Se mereiMovie er en app, som bruges til at redigere, opbevare og fremvise film. Med iMovie kan eleverne klippe deres film og tilføje lyd, tekst, billeder samt andre effekter til deres film. iMovie har også green screen-effekt, som giver mulighed for at ændre baggrunden i ens film.
Se mere”Lad os kode” er et aktivitetssæt, som bruges til at lære kodning analogt. Det vil sige, at kodning foregår uden elektroniske hjælpemidler. Aktivitetssættet giver en enkel introduktion til kodning og programmering. Sættet består af 20 måtter i 4 forskellige farver, 20 kodekort og 10 forskellige objekter. Nedenfor kan du hente forslag til aktiviteter med ”Lad os kode” i PDF-form.
Se mereProbot er en elektronisk bil, som du kan programmere. Du kan kode ved hjælp af taster på bilen, og derfor behøver du ikke en computer for at kode. Du kan tegne ruter eller figurer, ved at sætte en tusch på bilen. Ved lån medfølger et USB-kabel som du bruger til at genoplade bilen. Se video om probot for mere info. Nedenfor kan du hente aktiviteter til probot i PDF-form.
Se mereFolieskæreren ScanNcut er en spændende kombination af en skanner og en skæremaskine. Dobbeltfunktionen gør, at det er muligt at arbejde med udklip fra fotos, analoge og digitale tegninger og billeder, skitser, patchwork og meget mere. Bemærk, at ScanNcut ikke er til udlån, men at skoler selv kan skaffe ScanNcut ved egen bestilling og betaling. Læs mere om ScanNcut i PDF-en.
Se mereScratch er et gratis online program, der er udviklet så elever let kan lære at kode. Eleverne kan kode historier, spil, animationer og dele deres digitale værker med andre. Når man koder med Scratch minder det om at bygge med legoklodser, da de enkelte dele af koden består af klodser, der sættes sammen. Nedenfor kan du hente vejledning til oprettelse af konto, og forslag til aktiviteter i PFD-form.
Se mereScratchJr er en gratis app, hvor de yngste elever kan skabe egne historier og spil ved blokkodning. Eleverne sætter blokkene sammen for at få figurerne til at bevæge sig, hoppe, danse og synge. De kan også indtale egne stemmer og lyde. I selve appen er der vejledning til brug af ScratchJr. Nedenfor kan du hente opgaver til ScratchJr i PDF-form.
Se mereWearable teknologi er elektronik, du kan have på dig. Selvom du måske ikke har hørt om wearables før, har du sikkert allerede en lang række udstyr, som hører under wearables. Det kan f.eks. være høretelefoner, smartwatches og fitnessarmbånd. Wearable teknologi menes at blive det næste store ting i fremtiden. Især inden for sundhedsvæsenet kan det blive en kæmpe ressource til at opdage og bestemme hvilken sygdom patienten har. Bemærk, at wearable udstyr ikke er til udlån, men er noget materiale som skolen selv kan købe og skaffe.
Se mere