725 resultater for: “”
Nu har man mulighed for at læse en lettere og kortere version af Strategi mod mobning, som omhandler førskoleområdet, folkeskolen og ungdomsuddannelserne i Grønland. I Pixien er der fokus på anbefalinger, samt om strategiens grundlæggende mobbeforståelser og værdier. De faglige ord er byttet ud med lettere forståelige begreber.
Se mereCookies anvendes af stort set alle websites. I nogle tilfælde er cookies den eneste måde at få et website til at fungere efter hensigten.
Se mereBeklager, den ønskede side kunne ikke findes. Gå til forsiden eller prøv at søg efter noget andet.
Se mereDette område administreres af Uddannelsestyrelsen. Find generel information om folkeskolen og læs om de initiativer, der skal løfte fagligheden og trivslen blandt eleverne. Folkeskolen er 10-årig og opdelt i 3 trin omfattende et 3-årigt yngstetrin, et 4-årigt mellemtrin samt et 3-årigt ældstetrin.
Se mereDette område administreres af Efterskoleadministrationen under Uddannelsesstyrelsen. Her finder du generel information om efterskoleophold i Danmark.
Se mereHer finder du inspiration ved at klikke på dit område.
Se mereDownload Pages fil her
Se merePr. 1. august 2023 er Selvstyrets reviderede bekendtgørelse nr. 38 af 26. juli om trinformål samt fagformål og læringsmål for folkeskolens fag og fagområder trådt i kraft. De reviderede læringsmål er præciserede og forenklede, og reduceret markant i antal i forhold til læringsmålene fra 2003. Læringsmålene er udformet som overordnede kompetencemål. Kompetencebegrebet skal forstås som en sum af viden, færdigheder og erfaringer. Læringsmålene er bindende. Som supplement til læringsmålene er der opstillet vejledende videns- og færdighedsmål, som kan anvendes i alle trin af undervisningen. Overgangsbestemmelse I forbindelse med den reviderede bekendtgørelse er der en overgangsbestemmelse. Dette betyder: - I skoleåret 2023-2024 gælder Selvstyrets reviderede bekendtgørelse nr. 38 af 26. juli 2023 om trinformål, fagformål og læringsmål for folkeskolens fag og fagområder fra 1.-7. klassetrin. - 8.-10. klassetrin skal i skoleåret 2023-2024 fortsat følge Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 16 af 24. juni 2003 om trinformål samt fagformål og læringsmål for folkeskolens fag og fagområder.
Se mereUddannelsesstyrelsen tilbyder webinarer for alle undervisere, ledere og andre i folkeskolen! Klik dig videre for at tilmelde dig kommende webinarer eller for at se tidligere webinarer. På webinarerne vil deltagerne få indsigt i og viden omkring Uddannelsesstyrelsens forskellige projekter og tiltag. Deltagerne ved webinarerne kan forvente at få inspiration og nye input, som kan gavne i det daglige arbejde. Her på siden finder du alle vores gratis webinarer, og der kommer løbende nye til.
Se mereHer kan du finde relevante oplysninger om Ado Lyngep Atuarfia, herunder ansøgningsskema, vejledning til ansøgning og gældende lovgivning.
Se mereHer finder du relevante materialer og hjælpemidler samt vejledninger og lovgivninger til elever med særlige behov.
Se mereHer finder du general information om fag, læreplaner, prøvebeskrivelser og inspiration til undervisningen.
Se mereHvordan forstås mobning blandt børn og unge i en ny tid? Hvad indeholder Den Nationale Strategi mod mobning? Og hvordan forebygger og udfordrer vi mobning eller begyndende mobning i vores daginstitutioner, fritidstilbud, elevhjem, skoler og ungdomsuddannelser? Læs mere her.
Se mereSiammaavik er en afdeling i Uddannelsesstyrelsen, som tager sig af udlån af materialer, digitale undervisningsmidler, makerspace-udstyr, mitCFU og teknologier til undervisningen.
Se mereIlinniusiorfik er et undervisningsforlag under Uddannelsesstyrelsen, som udvikler og udgiver undervisningsmaterialer, som bliver distribueret gratis til alle folkeskoler i Grønland. Herfra kan alle lærere tilgå og bestille forlagets materialer.
Se mereHer finder du analoge og digitale undervisningsmaterialer fra Uddannelsesstyrelsens udlånssamling samt online inspirationsmaterialer.
Se mereLøbende evaluering foregår fortløbende gennem en elevs skoleforløb. Skolerne har forskellige evalueringsværktøjer, som lærere kan bruge til løbende at evaluere den enkelte elevs trivsel og læring, og tilpasse læringsmiljø og -midler, så eleven får det optimale ud af sit skoleforløb.
Se mereEvalueringen ved afslutningen af folkeskolen er et bevis på, hvor meget eleven har lært. Den viser, om eleven har nået de mål, der er angivet i Hjemmestyrets bekendtgørelse om trinformål, fagformål og læringsmål for folkeskolens fag og fagområder.
Se merePå opslagstavlen kan du finde aktuel information vedr. vigtige deadlines, trintest, afgangsprøver, og censur.
Se mereHer kan du læse om de forskellige projekter, som Uddannelsesstyrelsen arbejder med.
Se mereHer kan du læse, hvordan du som lærer søger puljemidler til studierejse med dine elever. Midlerne kan anvendes til studierejser, virksomhedsbesøg samt særligt tilrettelagt undervisning, der omhandler arbejdsmarkedet og elevernes fremtidige uddannelsesmuligheder i Grønland. Der er ingen ansøgningsfrist. Der kan ansøges om puljemidler hele året.
Se mereATTAT er en fællesbetegnelse for flere forskellige aktiviteter og tilbud indenfor IT-området, for landets folkeskoler, uddannelsesinstitutioner og Majoriaq centre.
Se mereHer finder du al lovgivning, der vedrører sig folkeskolen i Grønland samt lovgivning vedrørende efterskole- og udvekslingsophold.
Se mereUddannelsesstyrelsen har åbent mandag-torsdag kl. 8-16 fredag 10.00-16.00 Du er velkommen til at ringe eller skrive, og du kan altid kontakte vores afdelinger for specifik vejledning.
Se mereLæreplanerne for de enkelte trin indeholder det bindende trinformål og de ligeledes bindende fagformål for samtlige skolens fag og fagområder, samt de bindende læringsmål for følgende fag og fagområder: Sprogfag: grønlandsk, dansk, engelsk...
Se mereDer undervises i faget grønlandsk på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i dansk på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i engelsk på alle årgange på mellem- og ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i historie på alle klassetrin gennem elevens 10-årige skolegang.
Se mereDer undervises i samfundsfag på alle klassetrin gennem elevens 10-årige skolegang.
Se mereDer undervises i matematik på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i naturfag på alle trin og årgange. På yngste- og mellemtrinnet finder undervisningen sted som ikke-fagdelt undervisning inden for rammerne af faget, naturfag. På ældstetrinnet undervises der særskilt i fagene biologi, fysik/kemi og naturgeografi.
Se mereFaget er obligatorisk på alle klassetrin, og løst fra enhver konfessionel binding og derfor er fritagelse for faget ikke mulig.
Se merePersonlig udvikling er obligatorisk på alle klassetrin.
Se mereDer undervises i Idræt og udeliv på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i Musik, sang, bevægelse og drama på alle årgange på yngste- og mellemtrinnet, valgfag på ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i Kunst og arkitektur på alle årgange på yngste- og mellemtrinnet, valgfag på ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i Håndværk og design herunder sløjd og håndarbejde på alle årgange på yngste- og mellemtrinnet, valgfag på ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i Hjemkundskab på alle årgange på mellem- og ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i teknologiforståelsesfaget på ældstetrinnet. Faget tilbydes som valgfag for eleverne.
Se mereHer på siden finder du alle vores gratis webinarer, og der kommer løbende nye til. Se Uddannelsesstyrelsens udbud af webinarer herunder.
Se mere