637 resultater for: “”
Nu har man mulighed for at læse en lettere og kortere version af Strategi mod mobning, som omhandler førskoleområdet, folkeskolen og ungdomsuddannelserne i Grønland. I Pixien er der fokus på anbefalinger, samt om strategiens grundlæggende mobbeforståelser og værdier. De faglige ord er byttet ud med lettere forståelige begreber.
Se mereCookies anvendes af stort set alle websites. I nogle tilfælde er cookies den eneste måde at få et website til at fungere efter hensigten.
Se mereBeklager, den ønskede side kunne ikke findes. Gå til forsiden eller prøv at søg efter noget andet.
Se mereDette område administreres af Uddannelsestyrelsen. Her finder du information om vores arbejde med at udvikle materialer og kurser til pædagogisk personale i grønlandske førskoleinstitutioner.
Se mereDette område administreres af Uddannelsestyrelsen. Find generel information om folkeskolen og læs om de initiativer, der skal løfte fagligheden og trivslen blandt eleverne. Folkeskolen er 10-årig og opdelt i 3 trin omfattende et 3-årigt yngstetrin, et 4-årigt mellemtrin samt et 3-årigt ældstetrin.
Se mereDette område administreres af Efterskoleadministrationen under Uddannelsesstyrelsen. Her finder du generel information om efterskoleophold i Danmark.
Se mereHer finder du inspiration ved at klikke på dit område.
Se mereDownload Pages fil her
Se mereAlle daginstitutioner og dagplejere skal hvert år sende en 1. oktober indberetning til deres kommunale forvaltning. Læs mere om indberetningen herunder.
Se mereHer kan du læse om formålet med 1. oktober indberetningen, ansvarsfordeling mellem instanser samt lovgrundlaget for Uddannelsesstyrelsens indsamling af data.
Se mereBørnemappen er en mappe, hvori pædagogisk personale kan samle relevante informationer om det enkelte barns udvikling og trivsel. Børnemappen kan bestilles gratis af alle børneinstitutioner i Grønland.
Se mereUBUS 3 og UBUS 5 er materialer til daginstitutionernes obligatoriske screening af børn i 3- og 5-årsalderen. Screeningsmaterialerne kan bestilles gratis af alle daginstitutioner i Grønland.
Se mereTunngaviit 1-7 er 7 pædagogiske principper, som danner grundlaget for det pædagogiske arbejde i alle daginstitutioner i Grønland.
Se mereAktive børn er glade børn! Her finder du forslag til forskellige aktiviteter med førskolebørn.
Se mereHer finder du al lovgivning, der vedrører sig førskoleområdet i Grønland.
Se mereUddannelsesstyrelsen har åbent mandag-fredag kl. 8-16. Du er velkommen til komme forbi, ringe eller skrive, og du kan altid kontakte vores afdelinger for specifik vejledning.
Se mereSyng og dans med børnene! Det er videnskabeligt bevist at sang og dans aktivt stimulerer børns motorik og sproglige udvikling. Herunder er 10 grønlandske børnesange til motoriske sanglege.
Se mereLav forskellige aktiviteter med corona-virus som tema, så børnene bliver bekendte med corona-virussen, og hvad de kan gøre for at passe på sig selv og hinanden.
Se mereLæs mere om de 7 principper.
Se mere'Fælles produktiv aktivitet' handler om at lave og færdiggøre et fælles produkt ud fra et læringsmål, hvor alle i gruppen bidrager til det færdige produkt.
Se mere'Sproglig udvikling & begyndende skrive- og læsefærdigheder' handler om stimulering og støtte af barnets sproglige udvikling, og måder at kommunikere med andre på – herunder stimulere spirende skrive- og læsefærdigheder.
Se mereAt skabe sammenhæng handler om at skabe sammenhæng og mening mellem barnet, hjemmet, institutionen og lokalsamfundet ift. læringsmålet og barnets viden og erfaringer i aktiviteten.
Se mereKompleks tænkning via spørgsmål handler om at udvikle barnets evne til refleksion ved at stille udfordrende spørgsmål, og om at barnet selv kan stille spørgsmål.
Se mereLæringsdialog handler om at udvikle barnets læring ved dialog baseret på en ligeværdig og anerkendende kommunikation.
Se mereModellering, Visualisering og Demonstrering handler om at vise eksempler på et færdigt produkt eller en proces af en voksen eller af andre børn til efterligning og gensidig inspiration, og om at være rollemodel i udformningen af aktiviteten.
Se mereBørnestyret aktivitet handler om at støtte barnets udvikling ved at tage udgangspunkt i dets interesser, ønsker og spontanitet.
Se mereHerunder kan du finde undervisningsmaterialer til Milton, som er velegnet til yngstetrinnet.
Se mereI skoleåret 2023/24 tilbyder Uddannelsesstyrelsen webinarer for alle undervisere, ledere og andre i folkeskolen! Webinarerne afholdes af Uddannelsesstyrelsens skolekonsulenter med flere. På webinarerne vil deltagerne få indsigt i og viden omkring Uddannelsesstyrelsens forskellige projekter og tiltag. Deltagerne ved webinarerne kan forvente at få inspiration og nye input, som kan gavne i det daglige arbejde. Her på siden finder du alle vores gratis webinarer, der kommer løbende nye til. Se Uddannelsesstyrelsens udbud af webinarer herunder - vi ses på webinar ;-)
Se mereHer finder du general information om fag, læreplaner, prøvebeskrivelser og inspiration til undervisningen.
Se mereIlinniusiorfik er et undervisningsforlag under Uddannelsesstyrelsen, som udvikler og udgiver undervisningsmaterialer, som bliver distribueret gratis til alle folkeskoler i Grønland. Herfra kan alle lærere tilgå og bestille forlagets materialer.
Se mereHer finder du analoge og digitale undervisningsmaterialer fra Uddannelsesstyrelsens udlånssamling samt online inspirationsmaterialer.
Se mereLøbende evaluering foregår fortløbende gennem en elevs skoleforløb. Skolerne har forskellige evalueringsværktøjer, som lærere kan bruge til løbende at evaluere den enkelte elevs trivsel og læring, og tilpasse læringsmiljø og -midler, så eleven får det optimale ud af sit skoleforløb.
Se mereEvalueringen ved afslutningen af folkeskolen har til formål at dokumentere, i hvilket omfang eleven har nået de læringsmål, der er angivet i Hjemmestyrets bekendtgørelse om trinformål, fagformål og læringsmål for folkeskolens fag og fagområder.
Se merePå opslagstavlen kan du finde aktuel information vedr. vigtige deadlines, trintest, afgangsprøver, og censur.
Se mereHer kan du læse om de forskellige projekter, som Uddannelsesstyrelsen arbejder med.
Se mereHer kan du læse, hvordan du som lærer søger puljemidler til studierejse med dine elever. Midlerne kan anvendes til studierejser, virksomhedsbesøg samt særligt tilrettelagt undervisning, der omhandler arbejdsmarkedet og elevernes fremtidige uddannelsesmuligheder i Grønland. Der er ingen ansøgningsfrist. Der kan ansøges om puljemidler hele året.
Se mereHer finder du al lovgivning, der vedrører sig folkeskolen i Grønland samt lovgivning vedrørende efterskole- og udvekslingsophold.
Se mereUddannelsesstyrelsen har åbent mandag-torsdag kl. 8-16 fredag 10.00-16.00 Du er velkommen til komme forbi, ringe eller skrive, og du kan altid kontakte vores afdelinger for specifik vejledning.
Se mereGrønlandsk er et obligatorisk fag fra 1.-10. klasse. Her finder du information om formålet med undervisning i Grønlandsk, undervisningsforløb, inspiration og prøver i Grønlandsk.
Se mereHer finder du information om formålet med undervisning i Dansk, undervisningsforløb, inspiration og prøver i Dansk.
Se mereEngelsk er et obligatorisk fag fra 4. - 10. klasse. Her finder du information om formålet med undervisning i Engelsk, undervisningsforløb, inspiration og prøver i Engelsk.
Se mereUndervisning i 3. fremmedsprog skal tilbydes på alle årgange på ældstetrinnet. Her finder du information om formålet med undervisning i 3. fremmedsprog, inspiration og prøve i 3. fremmedsprog.
Se mere