Uddannelsesstyrelsen siger tak til de elever, lærere og skoleledere, der har indsendt elevopgaver om "at være ung under Corona" i foråret 2020.
Omkring 50 elever fra ældstetrinnet og fra nord, vest, syd og øst har indsendt tekster, billeder, lyd og video på grønlandsk, engelsk eller dansk.
Alle bidrag indgår i vores vidensarbejde om unges trivsel/mistrivsel i og udenfor skolen. Materialet er en del af den data, som skal ligge til grund for udvikling af national strategi for trivsel og mod mobning i førskole / skole / ungdomsuddannelser i Grønland.
Vi havde udlovet priser for særlige unikke bidrag, og dem fik rigtig mange af. Det har derfor været svært at udvælge prismodtagere, men efter nøje overvejelser har vi valgt følgende:
Lea Christensen fra Atuarfik Hans Lynge 8.a, for ekspressivt, flot billede om kedsomhed og forsigtighed under Corona samt en præcis og velformuleret tekst om tanker og følelser undervejs.
Malu Larsen fra Kangaatsiap Atuarfia 8. kl. for fortællestærk tekst, hvor læseren inviteres ind i et univers af bekymring, isolation, glæde over ny lillebror og savn efter skole.
Isajas Hansen fra Nanortaliup Atuarfia 9.a. for en god, beskrivende tekst om at være fra en lille by/bygd og at skulle deale med rejseudfordringer i en tid, hvor alt lukker ned.
Ligeledes modtager tre klasser en kurv med snack for et særligt engagerende indsats: 10.e fra Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut, og 8.a fra Atuarfik Hans Lynge og 9.a fra Nanortallip Atuarfia.
Læs også Sermitsiaqs artikel.
Her modtager 10.e fra Nalunnguarfiup Atuarfia en ”Snackkurv” for deres særlige aktive indsats med opgaven ”Ung under Corona”.
Her modtager 8.a fra Atuarfik Hans Lynge en ”Snackkurv” for deres særlige aktive indsats med opgaven ”Ung under Corona”.
Foto: Uddannelsesstyrelsen
Her modtager 9.a fra Nanortaliup Atuarfia en ”Snackkurv” for deres særlige aktive indsats med opgaven ”Ung under Corona”.
I uge 39 begynder klimaugen, der skal lære elever i 8.-10. klasse om klimaforandringernes konsekvenser for Arktis og globalt. De skal stå tilbage med en følelse af, at de har ret til at blive informeret, hørt og involveret i klimadebatten
Læs herVi ønsker lærere, elever, forældre og skoleledelser en god skolestart 2023 med fokus på trivsel og antimobning. Se de seks gode råd til indsatsen mod mobning, og hvordan I giver jeres elever en bedre trivsel.
Læs herBørn og unge fra hele landet deltog sidste år i en logokonkurrence i forbindelse med den nationale strategi mod mobning. Nu kan I komme med til ferniseringen af 30 børneværker fra konkurrencen samt musik og samtaler om mobning med Hiinnarik Kammanilu på Landsbiblioteket.
Nu kan I snart deltage i en ny konkurrence, hvor I kan få testet jeres micro:bit-forsøg ude i rummet af den danske astronaut Andreas Mogensen.
Læs herNu kan I blive klogere på folkeskolens nye fag og forbedrede læringsmål.
Læs her