airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ung under Corona

Prisuddeling for elevopgaver.

3. juni 2020

Uddannelsesstyrelsen siger tak til de elever, lærere og skoleledere, der har indsendt elevopgaver om "at være ung under Corona" i foråret 2020.

Omkring 50 elever fra ældstetrinnet og fra nord, vest, syd og øst har indsendt tekster, billeder, lyd og video på grønlandsk, engelsk eller dansk.

Alle bidrag indgår i vores vidensarbejde om unges trivsel/mistrivsel i og udenfor skolen. Materialet er en del af den data, som skal ligge til grund for udvikling af national strategi for trivsel og mod mobning i førskole / skole / ungdomsuddannelser i Grønland.

Vi havde udlovet priser for særlige unikke bidrag, og dem fik rigtig mange af. Det har derfor været svært at udvælge prismodtagere, men efter nøje overvejelser har vi valgt følgende:
Lea Christensen fra Atuarfik Hans Lynge 8.a, for ekspressivt, flot billede om kedsomhed og forsigtighed under Corona samt en præcis og velformuleret tekst om tanker og følelser undervejs.
Malu Larsen fra Kangaatsiap Atuarfia 8. kl. for fortællestærk tekst, hvor læseren inviteres ind i et univers af bekymring, isolation, glæde over ny lillebror og savn efter skole.
Isajas Hansen fra Nanortaliup Atuarfia 9.a. for en god, beskrivende tekst om at være fra en lille by/bygd og at skulle deale med rejseudfordringer i en tid, hvor alt lukker ned.

Ligeledes modtager tre klasser en kurv med snack for et særligt engagerende indsats: 10.e fra Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut, og 8.a fra Atuarfik Hans Lynge og 9.a fra Nanortallip Atuarfia.

Læs også Sermitsiaqs artikel.

Her modtager 10.e fra Nalunnguarfiup Atuarfia en ”Snackkurv” for deres særlige aktive indsats med opgaven ”Ung under Corona”.

Her modtager 10.e fra Nalunnguarfiup Atuarfia en ”Snackkurv” for deres særlige aktive indsats med opgaven ”Ung under Corona”.


Her modtager 8.a fra Atuarfik Hans Lynge en ”Snackkurv” for deres særlige aktive indsats med opgaven ”Ung under Corona”.

Foto: Uddannelsesstyrelsen


Her modtager 9.a fra Nanortaliup Atuarfia en ”Snackkurv” for deres særlige aktive indsats med opgaven ”Ung under Corona”.