airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Allu og andre forløb for grønlandske elever på efterskoleophold i Danmark

Der findes forskellige forløb for grønlandske efterskoleelever i Danmark, som bl.a. skal styrke og understøtte eleverne under deres efterskoleophold.
Introduktions- og forberedelseskurser for efterskoleelever
En bevilling i finansloven giver Departementet for Uddannelse mulighed for at afholde introduktionskurser eller andre forløb for eleverne i forbindelse med deres start på efterskoleophold i Danmark.

Sådanne forløb har til formål at styrke og forberede eleverne til efterskoleopholdet i Danmark. Forløbene skal desuden medvirke til at mindske frafaldet blandt grønlandske efterskoleelever i Danmark.

Forløbene kan tilrettelægges og afholdes i samarbejde mellem Uddannelsesstyrelsen, Foreningen Grønlandske Børn, De Grønlandske Huse, Efterskoleforeningen og efterskoler i Danmark.
Allu - et netværk for grønlandske efterskoleelever
I forlængelse af introduktions- og forberedelseskurserne kører Foreningen Grønlandske Børn projektet Allu, som er et tilbud til alle grønlandske efterskoleelever i Danmark.

I Allu skaber frivillige fra Foreningen Grønlandske Børn et pusterum og støttende netværk, der kan hjælpe efterskoleeleverne gennem de udfordringer, de møder på en efterskole og når man er langt væk hjemmefra i et helt år.

Allu gruppen mødes på fire weekendlejre i løbet af et skoleår, hvor der er hyggeligt samvær og aktiviteter. Det er gratis at deltage i projektet.
Da der er et begrænset antal pladser i Allu projektet, er der ingen garanti for at alle ansøgere kan få plads.
Sidst opdateret: 21. april 2021