airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder

Nu har man mulighed for at læse en lettere og kortere version af Strategi mod mobning, som omhandler førskoleområdet, folkeskolen og ungdomsuddannelserne i Grønland.
I Pixien er der fokus på anbefalinger, samt om strategiens grundlæggende mobbeforståelser og værdier. De faglige ord er byttet ud med lettere forståelige begreber.
Dato 13. marts 2024

Efterskoler

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke besøger efterskole og frie fagskoler i Danmark

Læs her
Dato 26. februar 2024

Indsats til bekæmpelse af mobning i Grønland bliver styrket

Mobning er desværre fortsat et udbredt problem – også i Grønland. Derfor går Uddannelsesstyrelsen og Socialstyrelsen i Grønland nu sammen med Mary Fonden og Red Barnet om at styrke indsatsen mod mobning i Grønland. Indsatsen sker gennem antimobbeprogrammet Kammagiitta – Fri for mobberi.

Læs her
Dato 15. februar 2024

Elever fra 6. klasse på Nuuk Internationale Friskole bygger flippermaskiner med Micro:Bits

6. klasse på Nuuk Internationale Friskole har taget et dybtgående spring ind i verdenen af teknologi og innovation. Eleverne var i efteråret engagerede i et ambitiøst og lærerigt projekt: at bygge deres egne flippermaskiner som er en del af de undervisningsforløb der ligger på DR Ultra.

Læs her
Dato 29. september 2023

Besøg Efterskoleadministrationen på Uddannelsesmessen

Uddannelsesstyrelsens Efterskoleadministration deltager ved Uddannelsesmessen, som er en del af Uddannelseskaravanen 2023.

Læs her
Dato 25. oktober 2022

Besøg Efterskoleadministrationen på Uddannelsesmessen

Uddannelsesstyrelsens Efterskoleadministration deltager ved Uddannelsesmessen, som er en del af Uddannelseskaravanen 2022.

Læs her
Dato 23. september 2022

Silasisa iliuuseqarlutalu - Lad os tage del i klimakampen

Kan I huske da en stor del af Grønlands ældste elever sammen med deres lærere deltog i klimaugen ”Silasisa iliuuseqarlutalu - Lad os tage del i klimakampen”? Vi gentager i år succesen. Denne gang med en revideret udgave af undervisningsmaterialet. Lad jeres skole deltage igen i uge 39.

Læs her
Dato 1. september 2022

Logokonkurrence for Strategi mod Mobning

Uddannelsesstyrelsen inviterer børn og unge fra alle førskoleinstitutioner, folkeskoler og ungdomsuddannelser til at deltage i en logokonkurrence. Logoet skal udtrykke ’Håb, tryghed og fællesskab’.

Læs her
Dato 24. august 2022

Seminar for grønlandsklærere i skoler og uddannelser

Uddannelsesinstitutionerne (Folkeskolen, GUX, Seminariet og Sprog, Litteratur og Medier) er gået sammen om at lave seminar for samtlige grønlandskundervisere.

Læs her
Dato 23. august 2022

Ny Strategi mod mobning

Strategien er baseret på den nyeste forskning indenfor mobning samt på undersøgelser om mobning blandt børn, unge og voksne foretaget her i landet.

Læs her
Dato 24. maj 2022

Ilinniarfissuaq afholder Teknologifestival

Den 1. juni slår Ilinniarfissuaq dørene op for en Teknologifestival med fokus på teknologiforståelse, teknologiunderstøttet undervisning og digitale undervisningsmaterialer.

Læs her
Dato 20. maj 2022

Grønlandsk-lærere afholder Læringsfestival

Grønlandsklærere fra folkeskolen og andre uddannelsessteder afholder seminar/læringsfestival i Ilimmarfik d. 4. & 5. november 2022. Der vil komme yderligere oplysninger om arrangementet i løbet af juni måned.

Læs her
Dato 17. maj 2022

Rapport: Specialklasseelever som går til Folkeskolens afgangsprøve

Uddannelsesstyrelsen har udgivet en rapport, der belyser hvor stor en andel af 10. klasses-elever fra specialklasser, der gennemfører folkeskolens afgangsprøver.

Læs her
Dato 19. april 2022

Efterskole i Danmark afholder Inuit Games

I marts afholdt Galtrup Efterskole en temaweekend om Inuit Games for alle grønlandske efterskoleelever i Danmark.

Læs her
Dato 8. marts 2022

Aftaler om rusmidler - materiale til forældremøder

Allorfik udgiver materialer til diskussion om rusmidler ved forældremøder for skoleeleverne i 8.-10. klasse.

Læs her
Dato 24. februar 2022

Milan fik et flot resultat til prøve i projektopgave

Milan Reimer går i 10. klasse på Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat, og han har som så mange andre på sin egen alder, lige været til prøve i projektopgave.

Læs her
Dato 18. februar 2022

Ny styrelseschef

Kaali Olsen er blevet udnævnt som chef for Uddannelsesstyrelsen. Blandt mange ansøgere valgte et enigt ansættelsesudvalg at tilbyde stillingen som styrelseschef til Kaali Olsen, som han har takket ja til, til stor glæde for departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke.

Læs her
Dato 10. december 2021

Grooming

Grønlands Politi kører i den kommende tid en landsdækkende kampagnefilm, der sætter fokus på digitale krænkelser, herunder særligt fænomenet grooming.

Læs her
Dato 22. november 2021

Uddannelsesplan II 2021

Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke har udgivet Uddannelsesplan II 2021. Uddannelsesplanen kan hentes på naalakkersuisut.gl.

Læs her
Dato 8. november 2021

Politiker ønsker de unges stemme i debat om mental sundhed i Arktis

Aaja Chemnitz Larsen inviterer skoler i alle de arktiske lande til at bidrage med forslag til hvordan man kan styrke unges mentale sundhed.

Læs her
Dato 12. maj 2021

Ny portal om efterskoleophold i Danmark

Uddannelsesstyrelsen har netop lanceret en ny portal om efterskoleophold i Danmark.

Læs her
Dato 25. marts 2020

Nødpasning for strandede grønlandske elever i Danmark

Selvstyret etablerer i samarbejde med Galtrup efterskole en nødpasning i Langbjerggård Lejrskole ved Skive for strandede grønlandske elever i Danmark.

Læs her
Dato 1. januar 0001

Er du vores nye kollega?

Uddannelsesstyrelsen har 2 ledige stillinger - læs om det er noget for dig.

Læs her