454 resultater for: “”
Siammaavik er en afdeling i Uddannelsesstyrelsen, som tager sig af udlån af materialer, digitale undervisningsmidler, makerspace-udstyr, mitCFU og teknologier til undervisningen.
Se mereIlinniusiorfik er et undervisningsforlag under Uddannelsesstyrelsen, som udvikler og udgiver undervisningsmaterialer, som bliver distribueret gratis til alle folkeskoler i Grønland. Herfra kan alle lærere tilgå og bestille forlagets materialer.
Se mereHer finder du analoge og digitale undervisningsmaterialer fra Uddannelsesstyrelsens udlånssamling samt online inspirationsmaterialer.
Se merePå opslagstavlen kan du finde aktuel information vedr. vigtige deadlines, trintest, afgangsprøver, og censur.
Se mereHer kan du læse, hvordan du som lærer søger puljemidler til studierejse med dine elever. Midlerne kan anvendes til studierejser, virksomhedsbesøg samt særligt tilrettelagt undervisning, der omhandler arbejdsmarkedet og elevernes fremtidige uddannelsesmuligheder i Grønland. Der er ingen ansøgningsfrist. Der kan ansøges om puljemidler hele året.
Se mereUddannelsesstyrelsen har åbent mandag-torsdag kl. 8-16 fredag 10.00-16.00 Du er velkommen til at ringe eller skrive, og du kan altid kontakte vores afdelinger for specifik vejledning.
Se mereLæreplanerne for de enkelte trin indeholder det bindende trinformål og de ligeledes bindende fagformål for samtlige skolens fag og fagområder, samt de bindende læringsmål for følgende fag og fagområder: Sprogfag: grønlandsk, dansk, engelsk...
Se mereDer undervises i faget grønlandsk på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i dansk på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i engelsk på alle årgange på mellem- og ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i historie på alle klassetrin gennem elevens 10-årige skolegang.
Se mereDer undervises i samfundsfag på alle klassetrin gennem elevens 10-årige skolegang.
Se mereDer undervises i matematik på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i naturfag på alle trin og årgange. På yngste- og mellemtrinnet finder undervisningen sted som ikke-fagdelt undervisning inden for rammerne af faget, naturfag. På ældstetrinnet undervises der særskilt i fagene biologi, fysik/kemi og naturgeografi.
Se mereFaget er obligatorisk på alle klassetrin, og løst fra enhver konfessionel binding og derfor er fritagelse for faget ikke mulig.
Se merePersonlig udvikling er obligatorisk på alle klassetrin.
Se mereDer undervises i Idræt og udeliv på alle trin og årgange.
Se mereDer undervises i Musik, sang, bevægelse og drama på alle årgange på yngste- og mellemtrinnet, valgfag på ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i Kunst og arkitektur på alle årgange på yngste- og mellemtrinnet, valgfag på ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i Håndværk og design herunder sløjd og håndarbejde på alle årgange på yngste- og mellemtrinnet, valgfag på ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i Hjemkundskab på alle årgange på mellem- og ældstetrinnet.
Se mereDer undervises i teknologiforståelsesfaget på ældstetrinnet. Faget tilbydes som valgfag for eleverne.
Se mereFormålet med denne vejledning er at forklare regler og rammer for aflæggelse af prøve på særlige vilkår samt tydeliggøre de muligheder, skolens leder og undervisere har for at tilrettelægge folkeskolens 10. klasseprøver for elever, der har fysiske og/eller psykiske funktionsnedsættelser eller tilsvarende vanskeligheder.
Se mereUddannelsesstyrelsen har udgivet en rapport, der belyser hvor stor en andel af 10. klasses-elever fra specialklasser, der gennemfører folkeskolens afgangsprøver.
Se mereFolkeskolens formål og grundlag er udgangspunktet for bekendtgørelsen og vejledningen om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand. Folkeskolen skal tilbyde et sundt og trygt læringsmiljø, som skal medvirke til at udvikle en elevs anlæg og evner. Et af de vigtigste formål er at tilbyde alle elever undervisning baseret på elevernes forudsætninger og behov.
Se mere'Erinarsorta' er et projekt, der tager udgangspunkt i strategien 'Den digitale folkeskole’. Formålet med projektet er at benytte digitale medier - herunder YouTube - til aktiv sprogstimulering ved brug af musikalske metoder, som kommer rundt om hele barnet, dets leg, læring og udvikling.
Se mereHer kan du læse om baggrunden for Ordblindeprojektet, hente undersøgelsesrapporten, samt se projektgruppens oplæg om rapportens resultater.
Se mereHer kan du læse om de materialer til yngstetrinnet, der er udviklet i forbindelse med projektet.
Se mereI slutningen af 2020 gjorde Uddannelsesstyrelsen de nye læse- og skrivetests til tidlig identifikation af elever med risiko for ordblindhed tilgængelige for praktikere. Testene, som består af både gruppetests og individuelle tests, kan anvendes...
Se mereFormålet med testmaterialerne er at hjælpe grønlandsklærere med at identificere elever i risiko for ordblindhed, således at eleverne kan få understøttende læseundervisning i grønlandsk. Testmaterialerne er udviklet til grønlandsklærere for yngstetrinnet.
Se mereHer kan du se hvilke teknologier vi har i Uddannelsesstyrelsen til brug i undervisningen. Siden opdateres løbende.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Grønlandsk.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Dansk.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Engelsk.
Se mereMellemtrin / Ældstetrin Dette materiale er udviklet til afholdelse af et tværfagligt orienteringsløb for 7-9. klasser med blandede hold fra de forskellige klassetrin. Orienteringsløb Fag: Grønlandsk, Dansk, Engelsk, Samfundsfag,...
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Samfundsfag.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Samfundsfag.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Religion og filosofi.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Matematik.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Naturfag.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Personlig udvikling.
Se mereHer finder du forslag til undervisning i Lokale valg
Se mereFremlæggelse af eget arbejde skal vise elevens faglige standpunkt i forhold til udvalgte læringsmål for fag eller fagområder samt engagement og faglig udvikling. Afvikling af fremlæggelsen Skolerne bestemmer selv: Tidspunktet...
Se mereDen emneorienterede opgave skal vedrøre læringsmålene fra flere fag eller fagområder. Inden arbejdet med den emneorienterede opgave skal eleverne orienteres om, at bedømmelsen gives ud fra en samlet vurdering af: Opgavens faglige...
Se mereHer finder du vejledning til afvikling af projektopgaven.
Se mereEn 3D printer er en maskine, der kan printe tredimensionelle figurer, ved brug af blandt andet plastik. Til at designe 3D figurer kan man bruge det gratis online program, tinkercad.com Nedenfor kan du hente vejledning til tinkercad.com og 3D-printeren Ultimaker.
Se mereFilm X animation er en gratis, enkel og børnevenlig app, som giver eleverne mulighed for at lave animationsfilm. Med appen kan eleverne puste liv i materialer og figurer og dermed skabe en fortælling gennem bevægelse, lyd og billeder. Læs mere om Film X animation i PDF´en og få faglige ideer til din undervisning.
Se mereBluebot er en lille robot du kan programmere til at bevæge sig, enten med en bluebot-app eller ved at trykke på knapperne på ryggen. Bluebot kan huske op til 40 trin, og du kan genoplade den med det medfølgende USB-kabel. Se video om bluebot for mere info. Nedenfor kan du hente aktiviteter i PDF-form.
Se mereBook Creator er en app, eleverne kan bruge til at lave bøger med tekst, billeder, video, lyd og egne tegninger. Nedenfor er der forslag til brug af Book Creator i undervisningen. Forslagene er udarbejdet af folkeskolelærere i Grønland, fra konceptet fra-lærer-til-lærer. Vejledningsvideoerne viser dig, hvordan du flytter forslagene til din egen Book Creator.
Se mere