28 resultater for: “”
Dette område administreres af Efterskoleadministrationen under Uddannelsesstyrelsen. Her finder du generel information om efterskoleophold i Danmark.
Se mereEfterskole er en særlig dansk skoleform, hvor unge mellem 14 og 18 år kan tage et eller flere af de sidste år af folkeskolen (8., 9. eller 10. klasse). De fleste efterskoleelever går ét år på efterskole i 10. klasse.
Se mereGrundig vejledning af elev og forældre er afgørende for at eleven får et vellykket efterskoleophold. Det er i det hele taget en god ide, at familien og folkeskolen arbejder tæt sammen omkring valget af efterskole.
Se mereI jagten på den helt rigtige efterskole er det vigtigt at drøfte, hvad målet for elevens efterskoleophold er. Et tydeligt mål vil hjælpe eleven, forældre og rådgivningslærer/vejleder for ældstetrinnet til at finde den efterskole, som bedst matcher elevens interesser, behov og forudsætninger.
Se merePå en efterskole er skoledagen sikkert længere end den, eleverne har været vant til i folkeskolen – måske går skemaet fra kl. 08.30 - 17.00. Skemaet indeholder både boglige fag og linje- eller valgfag. Der kan også være timer i løbet af dagen, hvor eleverne har fritid. Undervisningen foregår på dansk.
Se mereDet fremgår som regel af efterskolens hjemmeside, hvilke ting eleven selv skal medbringe ved skolestarten, hvis ikke, vil det typisk blive oplyst ved optagelsen, hvor man vil modtage en pakkeliste. Hvis ikke skolen har en pakkeliste, bør forældrene spørge efter én.
Se mereDer findes mange fritidsaktiviteter på en efterskole, som eleverne kan benytte sig af. Det kan f.eks. være sport, kreative aktiviteter og musik.
Se mereAlle elever, der starter på efterskole, vil opleve kulturmøder. Kulturmøder er mange ting, og kan bl.a. inkludere forskellige sprog, madkulturer og omgangsformer.
Se mereNår mange mennesker skal bo og være sammen, er det nødvendigt med regler. Efterskolens ordensregler er en slags ”spilleregler” og rammer, der skal sikre at alle har det trygt og godt på skolen.
Se mereEfterskolelivet er på mange områder anderledes end folkeskolelivet. Eleven og forældrene bør sætte sig ind i hvad efterskolelivet indebærer før eleven tager afsted.
Se mereAt tage på efterskole i Danmark medfører store omvæltninger for de fleste elever, som skal vænne sig til en helt ny hverdag langt væk fra familie og venner.
Se mereEfterskoleadministrationen under Uddannelsesstyrelsen, Grønlands Selvstyre, og De Grønlandske Huse i Danmark vejleder om efterskoleophold i Danmark.
Se mereDer gælder særlige regler, når der ansøges om efterskoleophold i Danmark for elever, der er omfattet af reglerne om hjælp til personer med vidtgående handicap.
Se mereDer gælder særlige regler, når der ansøges om efterskoleophold i Danmark for elever, der er anbragt udenfor hjemmet.
Se mereDer findes forskellige forløb for grønlandske efterskoleelever i Danmark, som bl.a. skal styrke og understøtte eleverne under deres efterskoleophold.
Se mereUnder efterskoleopholdet i Danmark er det muligt for eleven at ansøge om en ungdomsuddannelse. I løbet af opholdet bliver eleven vejledt om ungdomsuddannelser i både Grønland og Danmark.
Se mereDer er en række regler, der vedrører elevernes rejser i forbindelse med efterskoleophold i Danmark. Reglerne er beskrevet herunder.
Se mereDer er flere forskellige praktiske forhold, som elever og forældre skal sørge for i forbindelse med efterskoleopholdet. Nogle ting skal ordnes i god tid inden afrejsen til Danmark, mens andre ting skal ordnes efter ankomsten til Danmark.
Se mereDer er flere forskellige praktiske ting, eleven skal ordne efter ankomsten til Danmark. Det er især vigtigt at eleven får tilmeldt sig det danske folkeregister.
Se mereHvis eleven skal skifte efterskole i løbet af skoleåret, er det forældrenes eget ansvar at sørge for det. Skoleskifte i løbet af efterskoleopholdet bør kun ske undtagelsesvis og når det er absolut nødvendigt, for eksempel på grund af elevens trivsel.
Se mereHvis familien overvejer at eleven skal afbryde sit efterskoleophold, skal forældrene kontakte Det Grønlandske Hus i efterskolens region.
Se mereNogle forældre vil blive overraskede over, hvor stærkt det kan føles at sende sit barn på efterskole. Jeres opgave er at bevare roen og huske på, hvorfor I valgte at sende jeres barn på efterskole.
Se mereDet er afgørende, at eleven har en god og tryg base i Danmark uden for sin efterskole. En god og støttende kontaktfamilie har stor betydning for at eleven trives og gennemfører sit efterskoleophold.
Se mereEt efterskoleophold i Danmark finansieres dels af tilskud fra den danske stat og Grønlands Selvstyre, dels af forældrebetaling/egenbetaling. Der ansøges om tilskud fra Grønlands Selvstyre ved Efterskoleadministrationen.
Se mereEt efterskoleophold i Danmark finansieres dels af tilskud fra den danske stat og Grønlands Selvstyre, dels af forældrebetaling/egenbetaling. Herudover kan andre gebyrer komme på tale, som forældrene selv skal betale.
Se mereDet er forældrenes ansvar at sørge for, at deres barn er tilstrækkelig forsikret under efterskoleopholdet. Det gælder også eventuel rejseforsikring i forbindelse med skolerejser.
Se mereEfterskoleadministrationen Uddannelsesstyrelsen Aqqusinersuaq 48 Postboks 3569 3911 Sisimiut Telefon: 34 67 55 eller 34 67 54 (hverdage kl. 09.00 – 12.00 og 13.00 – 15.00) E-mail: efterskole@nanoq.gl De Grønlandske Huse i...
Se mereHer finder du forskellige links om efterskoleophold i Danmark, som kan være relevante for elever, forældre og rådgivningslærere.
Se mere